Știri

20 martie la Petrila ”Atelierul de antreprenori” – Conferință de informare a proiectului pentru Regiunea de Vest

Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila va fi gazda unei conferințe de informare și conștientizare a importanței inițiativelor antreprenoriale, obiectivul general al proiectului constând în creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană a Regiunii Vest, prin programul ”România Start Up Plus”.

Universitatea de Vest din Timișoara îi ajută pe cei care vor să pornească o afacere. Cum cei care vor să-și facă un ”business” sunt sătui de sfaturi și au nevoie de bani, universitatea le va satisface tocmai această nevoie.

Obiectivul general al proiectului îl constituie crearea unui cadru inovator și sustenabil propice dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale, de înființare și dezvoltare afaceri în mediul urban din regiunea Vest.

Se acordă subvenții de până la 40.000 de euro pentru o afacere și sunt sprijinite persoanele care au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, șomerii, persoanele inactive, inclusiv studenții.

Finanțările nerambursabile se derulează pe cinci proiecte finanțate din fonduri europene și derulate de Universitatea de Vest, prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Aceste persoane trebuie doar să intenționeze să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și să aibă reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara sau Timiș.

Proiectul se adresează unui grup țintă alcătuit din minim 310 persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

– intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban, în Regiunea Vest (județele: Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Arad);

– au vârsta peste 18 ani și doresc să inițieze o activitate independentă;

– au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest (județele: Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Arad);

– au absolvit cel puțin studii gimnaziale (minimum 8 clase);

– nu au mai participat la măsuri similare, cofinanțate din fonduri publice;

Cei care sunt interesați să dezvolte o afacere personală sunt așteptați marți, 20.03.2018 – ora 12,00, la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” Petrila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.