Știri

La Petrila au reînceput lucrările de amenajare a străzilor, trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi din cartierele orașului

Orașul Petrila a beneficiat de finanțarea necesară pentru implementarea a opt proiecte de dezvoltare locală prin Programul Național de Dezvoltare Locală, vizând modernizarea infrastructurii rutiere și a celei școlare.

Programul de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Reparații și modernizare străzi, trotuare și parcări în cartierele 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia din orașul Petrila”, a fost realizat până acum în proporție de aproximativ 20 % din bugetul local.

Primarul orașului Petrila a reușit să obțină finanțarea prin PNDL la sfârșitul anului trecut pentru ca acest proiect să poată fi finalizat.

”Ceea ce vedeți acum în cartierele orașului Petrila este continuarea lucrărilor începute în 2016 și acestea fac parte dintr-un amplu proiect de dezvoltare locală pentru care am putut obține finanțare de la guvern. Fiindcă vremea o permite, am eliberat ordinul de începere a lucrărilor către constructorul care are deja în derulare lucrări în Cartierul 8 Martie și va continua cu celelalte zone cuprinse în proiect”, a spus primarul Vasile Jurca.

Toate acestea se adaugă la lucrările majore de investiții în infrastructură, care se vor concretiza prin finalizarea efectivă a tuturor proiectelor de dezvoltare locală.

”Anul trecut am depus cereri de finanțare pentru opt obiective și am reușit să obținem finanțare pentru absolut toate. Ele însumează peste 12 milioane de lei, valoarea totală a investiției fiind de peste 16 milioane. Acestea sunt sume estimate de proiectanți, în urma licitației, valoarea investiției va scădea”, a mai spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.