Știri

”Spiridușii poveștilor” – un nou proiect pentru educația nonformală al Bibliotecii Orășenești de la Petrila

Pentru că din ce în ce mai mulți părinți sunt interesați de cursuri și evenimente, alternative de petrecere a timpului liber și dezvoltare de noi aptitudini pentru copiii lor, vă aducem în atenție un proiect de succes lansat de Biblioteca Orășenească Petrila (Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt”), denumit sugestiv ”Spiridușii Poveștilor”

Lansat la începutul lunii martie, proiectul seaflă deja la cea de-a treia sesiune și are un scop foarte bine definit, elementul surpriză al fiecărei ediții fiind foarte important.

”În primul rând, suntem datori să dezvăluim sursa care ne-a inspirat în alegerea numelui de spiriduși ai poveștilor. Este vorba de cartea pentru copii Tărâmul albastru, scrisă de Raluca Ariana Ardelean și editată la editura Elena Francisc Publishing în anul 2012, carte pe care am primit-o cadou din partea d-nei Aurora Oprișe, reprezentantă a editurii menționate, în cadrul Salonului Hunedoarean al Cărții din anul 2017. Povestea aflată din paginilor acestei cărți s-a legat foarte bine cu ideea proiectului nostru ”Stop! continui eu!” realizat în cadrul uneia dintre edițiile Școlii altfel, de mare succes în rândul participanților și pe care dorim să-l reiterăm, într-o formă ușor modificată, ca nou serviciu oferit utilizatorilor bibliotecii noastre”, spune Oana Bălănescu pe blogul oficial al bibliotecii.

”Spiridușii poveștilor” se adresează tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 18 ani, fiecare sesiune având loc în zilele de luni ale săptămânii, de la ora 15:30, iar ceea ce este și mai important este faptul că totul este gratuit.

În acest frumos și interesant proiect vă puteți aștepta la multă distracție, activități în echipe, un pic de lectură, punerea în practică a imaginației, inspirației și a creativității proprii, petrecerea timpului într-un mod plăcut și util, un cadru non-formal în care punctul de vedere al fiecărui participant va fi ascultat și luatîn considerare.

Pe termen lung, se urmărește dezvoltarea creativității, comunicării și a limbajului, dezvoltarea calităților de lider și, nu în ultimul rând, noi prietenii.

Spiridușii lansează o provocare pentru părinți, pentru sesiunea din 2 aprilie, fiind invitați alături de copii pentru a pătrunde împreună în lumea poveștilor.

”Lansăm o provocare tuturor părinților de „spiriduși ai poveștilor” (spiriduși care au participat sau vor participa pe viitor la sesiunile noastre săptămânale, de luni), mama/tata/mama și tata: haideți alături de copiii dvs, devenind spiriduși pentru o zi, să creați împreună povestea, într-o atmosferă de joc și voie bună! Funcție de dvs, aceasta ar putea deveni o nouă activitate pe care să o desfășurăm o dată pe lună sau o dată la două luni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.