Știri

Serviciul gratuit de tocare a resturilor vegetale provenite din toaletarea pomilor oferit gratuit la Petrila

Curățenia de primăvară în orașul Petrila este la debutul campaniei lansate de administrația petrileană, aceasta presupune și toaletarea pomilor aflați atât pe domeniul public al orașului cât și în gospodăriile proprii ale cetățenilor.

Primăria orașului Petrila face un apel către cetățenii orașului, solicitând ca în această primăvară, toate crengile rezultate în urma toaletării pomilor din gospodăriile proprii să fie depozitate în zone unde există acces auto, pentru a putea fi tocate și apoi încărcate și ridicate de către angajații primăriei.

”După cum știți deja, orașul Petrila se află acum în ”Luna curățeniei”, ne pregătim cu toții pentru a întâmpina sărbătorile de Paște așa cum se cuvine, într-un oraș curat. Cetățenii care au gospodării proprii și își vor toaleta pomii trebuie să știe că, la fel ca și anul trecut, au posibilitatea de a apela la noi la primărie pentru a solicita tocătorul de crengi. Angajații noștri se vor deplasa la fața locului și se vor ocupa de tocarea și încărcarea resturilor, menționez aici faptul că acest serviciu este gratuit”, a spus primarul Vasile Jurca.

La finele anului 2016, Primăria orașului Petrila a achiziţionat un tocător de resturi vegetale pe roţi care se poate anexa la remorca unei camionete. Practic, acest utilaj este o ”fărâmiţătoare de crengi şi resturi vegetale”, facilitând astfel reducerea spațiului de depozitare ale acestora.

”Rog cetățenii orașului să nu depoziteze aceste crengi în albiile apelor, sau pe căile de acces, ci doar în zone care nu stânjenesc traficul auto sau pietonal”, adaugă primarul Jurca.

Petrilenii se pot adresa administrației de la Petrila la numerele de telefon: 0254550760 sau 0254550977, pentru a trimite utilajele să ridice aceste resturi vegetale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.