Știri

Profitul înregistrat de Apa Serv în anul 2017 se împarte la acționari și la angajații societății

Cum se împarte profitul înregistrat de Apa Serv în anul 2017? Pentru Apa Serv Valea Jiului, anul financiar 2017 s-a încheiat din nou cu profit, potrivit bilanțului financiar-contabil aprobat zilele trecute de Consiliul de Adminstrație și Adunarea Generală a Acționarilor acestei societăți.

Potrivit cifrelor prezentate de șeful Serviciului Financiar, ec. Roxana Benke, profitul total al anului 2017 la Apa Serv Valea Jiului este în sumă de 846.861 lei.

Directorul general al ASVJ, Costel Avram spune că o parte din acești bani vor fi distribuiți către cei aproape 500 de salariați care, în funcție de activitatea depusă în firmă anul precedent, vor primi sume între 60 de lei și 150 de lei, drept cotă de participare la beneficii. Banii urmează să fie alocați, împreună cu alte drepturi bănești, salariaților, înaintea sărbătorilor pascale.

Angajații operatorului de apă și canal din Valea Jiului vor primi în această săptămână, atât salariile, prima de participare la profit, prima de Paști cât și tichetele de masă aferente acestei luni. Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, spune că a urmărit ca oamenii, mulți cu familii numeroase, să se poată bucura de sărbători.

„Încercăm să le răsplătim munca, o muncă deloc ușoară, iar miercuri își vor primi salariile, prima de Paști în valoare de 150 de lei, tichetele de masă, care se dau de regulă pe la sfârșitul lunii, cât și dividendele. Apa Serv Valea Jiului a avut un an financiar bun și a fost nevoie și de un efort pe măsură pentru acest lucru. Le mulțumesc și clienților noștri, oamenilor de bună credință care au înțeles că asigurăm un serviciu vital”, a declarat Avram.

Conducerea societății mai spune că a decis să acorde toate beneficiile din contractul de muncă dat fiind faptul că sunt foarte mulți angajați care au un singur venit în familie.

„Salariile nu sunt foarte mari și avem mulți oameni care au copii, sunt singurii din familie cu un venit. În ciuda unor voci care încearcă să ne facă o imagine rea, de regulă din spectrul politic, Apa Serv Valea Jiului asigură pâinea a câtorva sute de salariați și a familiilor acestora. Eu spun că nu este un lucru de trecut cu vederea. Poate acești contestatari sunt nemulțumiți că nu avem același parcurs falimentar ca al altor firme de stat, că le zădărnicim planurile. Totodată, noi am încercat și am și reușit să venim în întâmpinarea clienților, să le asigurăm servicii de calitate și o vom face și pe viitor. Să nu uităm că societatea aceasta era cu un picior în groapă în urmă cu câțiva ani, că populația Văii Jiului era la un pas de a primi apă ca în vremea comunismului. Că este singura firmă care a adus în Valea Jiului circa 40 de milioane de euro și acum aduce alte aproape 90 de milioane, fonduri nerambursabile, iar efectele benefice ale acestor investiții se vor vedea în viitor”, a mai declarat, Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

Potrivit prevederilor Ordonanței nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societățile comerciale cu capital integral de stat, cote din profit vor fi repartizate, drept dividende, acționarilor. Astfel, acționarul majoritar al Apa Serv Valea Jiului, Consiliul Județean Hunedoara (52% din acțiuni), urmează să primească 221.883 lei, municipiul Lupeni (cu o cotă de 7% din acțiuni) – 31.363 lei, Uricani (2%)– 10.283 lei, Petroșani (21%) – 90.000 lei, Aninoasa (5%) – 22.400 lei, Petrila (cu 6,2% din acțiuni)– 26.506 lei, respectiv Vulcan (cu 5%) – 21.264 lei.

În ceea ce privește repartizarea profitului către acționari, potrivit prevederilor legale, autoritățile locale și județene vor returna banii operatorului de apă și canalizare în vederea implementării altor programe locale de investiții în infrastructura specifică. Directorul general al ASVJ spune că, spre exemplu, deja a convenit cu edilii ca din cotele de dividende cuvenite, la Vulcan să fie începute lucrările de aducțiune a rețelei de apă în stațiunea Pasul Vîlcan (lucrare căreia a subscris și Consiliul județean); la Lupeni se va executa extinderea rețelelor de apă și canalizare pe o stradă; la Petroșani se vor face investiții pentru limitarea pericolului de inundații din cartierul Aeroport ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.