Știri

”Certificatul de Școală eTwinning” 2018-2019 pentru Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila

Peste 1.200 de școli din Europa au fost premiate cu ”Certificatul de Școală eTwinning” 2018-2019, iar Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila se află între cele peste 60 de școli din România care au obținut acest titlu european.

Programul “eTwinning” a fost lansat în 2005, ca parte a Programului de învăţare permanentă al Comisiei Europene şi se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar european.

Este parte a programului Comenius al Comisiei Europene pentru Cultură şi Educaţie, oferă posibilitatea de a desfăşura proiecte on-line cu şcoli partenere din Europa şi necesită înscrierea pe portalul www.etwinning.net.

Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila a primit titlul de ”Școală eTwinning” pentru proiecte desfășurate împreună cu școlile din Uniunea Europeană și Turcia, pentru realizarea de prezentări și povestiri despre comunitate, despre tradițiile noastre și zona în care locuim. Alte proiecte au avut la bază teme de fizică și robotică, implicând colectivele de elevi sub directa îndrumare a cadrelor didactice: director Cecilia Mitran, profesori Luminița Jifcu, Nicoleta Cîndea, Emilia Andreica, Marcela Ersoy, Emilia Buium, Georgiana Rus, Diana Lukacs.

Platforma etwinning.net oferă:

– instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învăţare;
– apropierea de celelalte ţări participante şi mai buna cunoaştere a acestora;
– implicarea în activităţi curriculare comune;
– participarea profesorilor la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă;
– un cadru atractiv de învăţare pentru elevi şi pentru profesori;
– recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european;
– premii anuale şi certificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.

Programul eTwinning are ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între şcoli din ţările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice şi elevii în activităţi noi de învăţare.

Un alt avantaj îl reprezintă faptul că aceste activități aduc recunoaștere oficială și o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european, cât și premii anuale şi certificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.

1.217 școli au fost premiate cu ”Certificatul de Școală eTwinning” 2018-2019, în urma parcurgerii celor două etape ale procesului de înscriere. Aceste școli premiate sunt deschizătoare de drumuri, fiind recunoscute drept modele în domenii precum: practicile digitale, practicile de siguranță online, abordările inovatoare și creative ale pedagogiei, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice, promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

Certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.