Spital Petrila
Știri

”Vreau un oraș european, modern și sănătos. Semnez și eu pentru redeschiderea Spitalului din Petrila!”

A fost lansată o petiție online de strângere de semnături pentru redeschiderea Spitalului din orașul Petrila, inițiatorii campaniei încercând să sensibilizeze Ministerul Sănătății în privința necesității acestui spital pentru locuitorii orașului.

Unitatea medicală din Petrila funcționa ca spital de boli cronice, unică în Valea Jiului și a fost inchisă în luna mai 2011 din cauză că nu a mai primit finanțarea CJAS (Casa Județeană de Asigurări de Sănătate), iar în august 2011 a fost deschis un centru de permanență cu 5 medici de familie și câteva asistente medicale, asigurând doar primiri urgențe.

După doi ani și zeci de demersuri la ministerul de resort, în 2013 s-a reușit deblocarea situației, iar în prezent această unitate funcționează doar ca secție externă a Spitalului din Petroșani pentru bolnavii cronici și cei aflați în fazele terminale.

Inițiatorii petiției online, pe care populația Văii Jiului și în special locuitorii din orașul Petrila o pot semna acum, spun că sunt și medici care sunt interesați să vină și astfel ar putea scuti localnicii de drumurile la Spitalul din Petroșani.

”Mulți medici tineri, de generația mea, au pășit în acel spital ca rezidenți, iar eu m-am ocupat de partea administrativă. Acum sunt sigur că îi pot convinge să construim un nucleu tânăr, care să revină în momentul redeschiderii spitalului”, a declarat Emanoil Andronache la un post local de televiziune.

Petiția poate fi semnată la următoarea adresă:

”Vreau un oraș european, modern și sănătos. Semnez și eu pentru redeschiderea Spitalului din Petrila!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.