Evenimente Știri

Duminică, 6 mai 2018 – Campanie de ecologizare pe Cheile Taia din Petrila

Inițiată de sportivii de la Asociația San Montan din Petrila, duminică 6 mai 2018, se va desfășura o nouă campanie de ecologizare a zonelor de pe frumoasele Chei ale Tăii, precum și a pârâului Taia. Astfel, a fost adresată o invitație de participare tuturor celor care iubesc natura și doresc să sprijine astfel de activități care sunt în măsură să păstreze nealterate frumoasele locuri oferite cu generozitate de natura care înconjoară toată aria orașului Petrila.

”Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a da o mână de ajutor la curățenia de primăvară. Vom fi pregătiți cu saci menajeri pentru depozitarea gunoiului, iar la final răsplata va fi un gulaș la ceaun cum numai bucătarii de la ”San Montan” știu să-l prepare”, spune Erika Santa în invitația transmisă petrilenilor.

Cheile Tăii sunt o zonă des folosită în scopul de agrement pentru majoritatea petrilenilor. Aflată în atenția sportivilor de la San Montan de mai multă vreme, acțiunea de duminică este sprijinită de autoritățile locale și de societatea de gospodărire a orașului Petrila, Edil Sal Prest, cu toată logistica necesară.

Există, din păcate, o anumită categorie de cetățeni care nu pun preț pe frumusețea zonei în care se duc să se relaxeze în weekend-uri, rămânând în urma lor tot felul de gunoaie, iar sprijinul pe care acești sportivi îl oferă comunității prin astfel de acțiuni voluntare este ca o gură de aer proaspăt respirat tocmai în aceste mirifice zone.

Zonele vizate sunt frecventate des în timpul liber de petrileni şi turişti. „Sperăm ca prin aceste acţiuni să dăm un exemplu civic şi să încurajăm cetăţenii oraşului Petrila sa păstreze natura curată şi frumoasă” a mai spus Erika Santa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.