Știri

După 50, respectiv 60 de ani de căsătorie, s-au întors la Starea Civilă

Deşi au trecut demult de perioada fluturaşilor în stomac, a privirilor pasionale sau ale întâlnirilor romantice, 13 cupluri din Petrila au fost sărbătorite astăzi pentru longevitate în căsnicie.

Astfel, 9 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și 4 cupluri care au împlinit 60 de ani de căsătorie au fost sărbătoriții zilei de astăzi, de Ziua Internațională a Familiei, trecând din nou cu emoție pragul serviciului de Stare Civilă al Primăriei de la Petrila.

Fiecare dintre ei trăiesc astăzi o dragoste mai puternică ca niciodată, bazată pe încredere, înţelegere şi respect, în prezența primarului Vasile Jurca mărturisind că, dacă ar mai fi puși în aceeași situație de acum o jumătate de secol, ar fi făcut aceeași alegere.

Au rememorat ceremonia oficială de mariaj, au primit un nou certificat de căsătorie şi nu au ezitat să spună din nou ”DA” atunci când primarul Vasile Jurca le-a adresat aceeași întrebare de acum peste 50 de ani. Îmbrăcaţi la patru ace, cuplurile au ciocnit o cupă de şampanie în cinstea vieţii petrecute împreună şi a faimoasei replici rostite de preot în biserică – ”până când moartea vă va despărţi”.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. Începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

Album foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.