Știri

Voluntar pentru seniori. Ce școală-naltă-i bătrânețea!

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment național anual menit sa mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Anul acesta SNV se desfășoră în perioada 14 – 20 mai și se adresează tuturor celor care pot avea un rol în dezvoltarea comunității. La baza tuturor acțiunilor SNV stau voluntarii – cei deja activi și cei potențiali – mobilizați de entitățile la care sunt afiliați.

Asociația Culturală ”Les Amis de la France” este în acest an partener în cadrul evenimentului SNV, eveniment inițiat și coordonat la nivel național de către Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat.

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, Asociația Culturală ”Les Amis de la France”, împreună cu Școala 6 din orașul Petrila, au realizat acțiunea ”Voluntar pentru Seniori”, derulată la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Petrila.

”Ne-am dorit să aducem un zâmbet pe chipul vârstinicilor aflați aici, în semn de prețuire, pentru că fie că vrem, fie că nu vrem, cu toții îmbătrânim. Unii sunt la începutul bătrâneții, alții la mijloc, alții spre final, dar cu toții avem nevoie să ne destindem, să ne simțim bine și să participăm la activități plăcute”, spune Anca Simona Manoliu – Les Amis de la France.

Voluntarii implicați în această acțiune de suflet au pregătit pentru cei aflați în centrul de îngrijire un desert delicios, s-au donat fructe și sucuri, au recitat poezii, au povestit și depănat amintiri împreună bunicii aflați în centrul de îngrijire.

”Ne bucurăm nespus că am ales să fim alături de acești bunicuți, am fost primiți cu căldură și am oferit la rândul nostru tot ce am putut pentru a ne îndeplini scopul vizitei! Mulțumim tuturor celor care au donat și au ajutat la realizarea acțiunii! Mulțumim, oameni cu suflet!”, declară voluntarii Les Amis de la France și Școala 6 Petrila.

Și-au dat concursul la această acțiune de voluntariat: Manoliu Anca Simona, Manoliu Bogdan, Filip Cristian, Gheorghe-Bogdan Urdea, Raluca Elena, Elena Daniela Negoiu, Mioara Szabo, Monica Adochiței, Gheorghiulescu Iulian, Daniela T. Marina, Vesa Timeea.

Album foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.