Evenimente Știri

Avram Iancu, SWIM – Marți 22 mai, Cinema Victoria Petroșani, 89 de zile înot pe Dunăre

Swim, documentarul despre parcurgerea înot a Dunării de către Avram Iancu, a avut premiera vineri seara la București la Cinema Studio Horea Bernea (Muzeul Țăranului Român) și a fost foarte bine primit de public, la premieră fiind prezent și înotătorul din Petroșani, împreună cu echipa sa.

”Sunt un simplu bibliotecar din Petroșani care a vrut să arate că oricine poate să facă ceva grozav dacă-și pune în minte”, Avram Iancu, bibliotecar Petroșani.

150 de ore de filmare și 89 de zile de înot pe Dunăre au fost comasate într-un documentar care are o durată de 52 de minute, în regia semnată de Sabin Dorohoi.

O imagine atât a omului Avram Iancu, cât și a sportivului care este dispus la orice sacrificiu pentru a-și îndeplini obiectivul. Scene emoționante, momente de umor involuntar, dar și clipe nu tocmai plăcute prin care a trecut Iancu pe parcursul celor 2860 de kilometri.

”Povestea extraordinară a românului Avram Iancu în încercarea de a înota întregul curs al Dunării fără costum de neopren. Dramă, emoții, suferință, aventură și scene amuzante, într-o oră de film documentar… Mulțumim echipei extraordinare, care a făcut posibil acest film documentar: Iancu Avram, Vanea Aniko Emese, Iuliana Piscoi, Rimbu Valerica, Ulise Galu, Viorel Gheorghe, Calin Ene, Lucian Coman, Capatina Razvan, Mihai George Ionescu Heroiu, Dan Burlac, Eduard Dąbrowski-Boboia, Alstani Victor Razvan, Cazacu Stefan, Vaida Mihai, Cazacu Iulia Adriana, Bogdan Piperiu, Laurențiu Țepeneu”, Sabin Dorohoi, regizorul SWIM.

Următoarele proiecții vor avea loc după cum urmează:

– REȘITA – Luni 21 mai, orele 18:30, la Cinema Dacia;
– PETROȘANI – Marți 22 mai, orele 17:00, la Cinema Victoria;
– CLUJ – Joi 24 mai, orele 19:00, Sala de Concerte Radio Cluj.

Următoarea încercare temerară a lui Avram Iancu e să înoate în fluviul Mississippi din Statel Unite, inspirat de cartea ”Aventurile lui Huckleberry Finn” de Mark Twain, după cum declară chiar el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.