Știri

Școala Gimnazială numărul 5 din Petrila – Locul II la faza județeană a concursului ”Prietenii Pompierilor”

Elevii de gimnaziu din tot judeţul Hunedoara s-au întrecut la finele săptămânii trecute într-o competiţie devenită deja tradiţie, concursul ”Prietenii pompierilor” – ediţia 2018, desfășurată pe stadionul din Vețel.

La etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii pompierilor” au fost prezenți și elevii Școlii Gimnaziale numărul 5 din Petrila, structură a Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, cu un echipaj pregătit de profesor Daniela Gaier, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din orașul Petrila.

Concursul, cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Echipajul școlii de la Petrila a obținut o performanță binemeritată, clasându-se pe locul al II -lea în această competiție.

”Sunt mândră de faptul că echipajul școlii s-a clasat pe locul al II -lea la faza județeană a Concursului ”Prietenii Pompierilor”. O felicit pe doamna profesor Daniela Gaier și pe fetele care au făcut parte din echipaj și le mulțumesc pentru eforturile depuse. Au reprezentat cu cinste unitatea noastră de învățământ, dar și orașul Petrila la această competiție. Pentru școala noastră participarea la acest concurs înseamnă continuarea unei tradiții”, a declarat doamna Ana Doda, director adjunct al Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila.

Doamna profesor Daniela Gaier este cea care duce mai departe, începând cu anul 2008, munca celor care, cu pasiune, au făcut din competiția ”Prietenii pompierilor” o activitate importantă în școala petrileană. Începutul se pierde de fapt în negura timpurilor. Cel care a deschis drumul școlii în această competiție a fost domnul învățător Simion Rogobete. A urmat apoi domnul profesor Iulian Doda.

Rezultatele meritorii obținute la toate fazele județene, dar și competițiile locale, zonale și câteva județene desfășurate cu ani în urmă, în curtea Școlii Gimnaziale numărul 5, rămân mărturii de necontestat. Participările la faze naționale ale concursului sub coordonarea domnului profesor Iulian Doda au rămas vii în mințile și sufletele foștilor elevi și constituie o emblemă a activității școlii de la Petrila.

”Sunt convinsă că doamna profesor Daniela Gaier va obține împreună cu elevii pe care îi îndrumă rezultate deosebite la acest concurs și în anii următori, deoarece se implică cu multă dăruire, transmițând elevilor dorința de a fi învingători”, mai spune doamna Ana Doda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.