Sport

Spectacol la Petroșani la promovarea ACS Șirineasa în Liga 2. ”Vom deveni Jiul” – Alin Zgripcea

Echipa cu cea mai bună performanță în eșalonul al treilea fotbalistic, ACS Șirineasa, a făcut spectacol în ultimul său meci din campionatul Ligii a III -a, pe stadionul Jiul din Petroșani. Încheind partida cu o nouă victorie, de data aceasta asupra Gloria Lunca Teuz Cermei (6 – 0), termină campionatul neînfrântă, o performanță unică între echipele divizionare din România și promovează în Liga 2.

Suporterii din Petroșani, împreună cu echipa adoptivă de pe stadionul Jiul, au exclamat la unison numele Jiului, aceasta datorită faptului că ACS Șirinesa dorește ca în campionatul următor din Liga 2 să se numească Jiul Petroșani, conform declarațiilor lui Alin Zgripcea, președintele Șirinesei.

”… Cred că echipa a dat dovadă de mult profesionalism, prin atitudine arătată de la un capăt la altul al campionatului. Eu, care sunt născut și crescut în Valea Jiului, îmi doresc enorm performanțe cu Jiul… Sper ca la anul pe vremea asta să vorbim, la 100 de ani de la înființare, despre promovarea Jiului în Liga I”, a declarat Alin Zgripcea, pentru jurnalistul sportiv Genu Tuțu.

Aproape 1000 de suporteri au fost prezenți sâmbătă la etapa cu numărul XXX din seria a patra a Ligii a III -a, iar culorile Jiului, alb-negru, au făcut spectacolul de final al partidei. Deocamdată totul se află la nivel de declarații și spectacol, însă există voință demonstrată din partea ACS Șirineasa. Dacă vom avea o echipă Jiul Petroșani în eșalonul secund al fotbalului românesc, vom vedea din vară. Până atunci, felicitări Șirinesei pentru promovare, aerul Parângului i-a fost prielnic.

Cele cinci echipe din Liga 3 care şi-au câştigat seriile şi vor evolua în noul sezon în Liga 2 sunt Aerostar Bacău (Seria 1), SSC Farul Constanţa (Seria 2), Petrolul Ploieşti (Seria 3), ACS Șirinesa (Seria 4) şi Universitatea Cluj (Seria 5).

Imagini: Loredana Juglea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.