Evenimente Știri

SVSU Petrila – Miercuri 6 iunie, un nou exercițiu de alarmare a populației

Miercuri dimineaţă, între orele 10:00 și 11:00, alarmele vor suna din nou la Petrila, aceasta datorită faptului că va avea loc un nou exerciţiu “Miercurea Alarmelor”, anunţă Mihai Csaba Sandor, șeful SVSU Petrila.

Toate sirenele din ţară vor emite semnalul ”Alarmă la dezastre”, exercițiu care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţiei pericolului. Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care IGSU asigură populația că astfel de exerciții de alarmare perioadice sunt necesare și benefice.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că, în ţara noastră, sunt efectuate în fiecare primă zi de miercuri a fiecărei luni exerciții de verificare a echipamentelor tehnice la nivel național. Exercițiul din această lună, ”Alarmă la dezastre”, se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

SVSU Petrila informează populația să nu intre în panică, iar sirenele existente sunt amplasate la Cap Linie Lonea, Cartier Colonie Brătianu, Cartier 8 Martie Blocurile 14, 26 și 38, și Str Republicii Bl. 31.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.