Știri

Ploile abundente din ultima perioadă nu au pus probleme societății Apa Serv Valea Jiului

În ultimele zile, în Valea Jiului au căzut cantități importante de ploi însă acest lucru nu a pus probleme societății care administrează rețelele de apă potabilă și canalizare, Apa Serv Valea Jiului.

Nu au fost înregistrate inundații, la fel ca în anii trecuți, de asemenea la fel de important este faptul că nu au fost necesare restricții de apă care ar fi putut apărea din cauza turbidității crescute a apelor. Investițiile pe care societatea Apa Serv le-a făcut de-a lungul anilor în sistemul de canalizare din regiune și-au dovedit eficiența.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului susține că au fost două probleme, remediate în scurt timp de reprezentanții operatorului regional de apă și canalizare:

”În urma ploilor au fost două probleme. Una s-a înregistrat la Petroșani, în zona Păcii, Blocul 6 – 8. Aici este o rețea de canalizare care adună canalizarea care vine de la Spital, Cartier Dimitrov și din zona Profi. Este o canalizare mai mare și, odată cu creșterea debitelor, au fost aduse foarte multe mizerii. A mai fost o problemă la Aninoasa, la o statie de pompe, care a intrat în avarie din cauza debitelor mari de apă. Ambele probleme au fost rezolvate la timp. În rest, în zonele critice pe care noi le minitorizăm nu au fost probleme”, a declarat Florin Donisă, șeful Departamentului Exploatare din cadrul Apa Serv.

Potrivit conducerii Apa Serv, ca urmare a cantităților mari de precipitații, două dintre stațiile de tratare a apei, Taia și Zănoaga, funcționează cu reactivi, dar fără a afecta alimentarea cu apă a populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.