Știri Video

Informare Apa Serv – Turbiditate foarte mare a apei la staţia de tratare a apei Taia

Furtuna din data de 5 iunie a adus în situația de calamitate râul Taia din Petrila. Situația nu a fost prognozată de meteorologi, neprevăzutul pornind în cursul după-amiezii de marți.

O furtună de scurtă durată, depășind pe alocuri cantități de 25 l/mp, însoțită de grindină pe crestele înalte, a făcut ravagii pe dealurile care înconjoară zona Taia, antrenând în scurgerile masive aluviuni de mari dimensiuni, provocând pe alocuri blocaje pe râul Taia. Autoritățile au intervenit în scurt timp îndepărtând orice sursă care ar fi putut crea vreun pericol, situația fiind foarte bine ținută sub control.

După această furtună turbiditatea râului Taia a depășit cotele de alarmă, operatorul de apă al Văii Jiului fiind nevoit să întrerupă alimentarea cu apă de la stația de tratare a apei din Taia în cursul serii de marți:

”Având în vedere situația de calamitate de pe râul Taia, staţia de tratare a apei Taia a fost oprită în data de 5.06.2018, de la orele 17.00, înregistrând turbidităti de peste 13000 NTU.

Informăm beneficiarii Apa Serv din zona Petroşani Nord (Dărănești – Primăria Petroşani), că alimentarea cu apă la etajele superioare va fi afectată din punct de vedere al presiunii.

Apa Serv Valea Jiului S.A Petroşani îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi vă mulțumeşte pentru înțelegere.

Biroul de Presă – Apa Serv Valea Jiului Petroşani”

De la Administrația Națională de Meteorologie aflăm că în perioada 6 – 17 iunie procesul de încălzire a vremii se va resimți până pe data de 9 iunie, când media valorilor termice maxime va atinge, în această regiune, 29 de grade. Începând din 10 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 25 – 26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Variațiile în ceea ce privește media temperaturilor minime vor fi nesemnificative, de la 13 grade la debutul primei săptămâni, până în jurul a 15 grade în data de 10 iunie, iar ulterior, între 11 și 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12 – 13 grade în fiecare noapte.

Probabilitatea de apariție a averselor local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6-8 și 9- 15 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.