Știri

Campania ”Canalizarea nu este coșul tău de gunoi!” continuă la Petrila

La sfârșitul lunii mai angajații Apa Serv Valea Jiului au dat startul campaniei ”Canalizarea nu este coșul tău de gunoi!”. Campania inedită pe biciclete, acțiunea de conștientizare a cetățenilor cu privire la deșeurile care ajung în canalizări și care înfundă întregul sistem a început la Petroșani, iar scopul inițiatorilor este acela de a ajunge în fiecare oraș al Văii Jiului.

Un oraș pe săptămână, astfel și-au propus să acopere toată Valea Jiului angajații Apa Serv în această campanie, iar următorul oraș este Petrila. Săptămâna viitoare vor fi prezenți pe biciclete în cel mai estic oraș al Văii Jiului astfel, populația vafi informată cu privire la problemele provocate de deșeurile care ajung în sistemul de canalizare. Odată înfundate, canalele refulează și duc la focare de infecție care pun sănătatea în pericol.

Caravana cicliștilor de la Apa Serv vor discuta cu oamenii și vor distribui fluturași cu informații despre acțiunea denumită sugestiv ”Canalizarea NU este coșul tău de gunoi! Un lucru deosebit de important de amintit este faptul că înfundarea cu deșeuri menajere a canalizărilor a fost unul dintre motivele care au dus chiar la inundații în anii trecuți.

”Am finalizat acțiunea în Petroșani, iar de Ziua Mediului am organizat o acțiune de ecologizare pe Jieț. Săptămâna viitoare vom fi în Petrila, iar apoi în toate localitățile. În fiecare săptămână câte un oraș. Ne așteptam la o receptivitate mai mare, dar dacă un om este receptiv, înseamnă un câștig”, a spus Costel Avram, directorul general Apa Serv Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.