Știri

Natalia Elena-Intotero: Avem nevoie să ne raportăm necontenit la valoare, la cultură, pentru că ele sunt drumul nostru către libertate

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, s-a întâlnit vineri, 16 iunie, cu primarul Vienei, domnul Michael Ludwig, și cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Austria.

În cadrul vizitei oficiale desfășurate zilele acestea în Austria, ministrul român a avut întâlniri cu mai multe oficialități austriece, dar și cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Viena.

”Prima parte a vizitei a inclus o întrevedere cu primarul Vienei, Michael Ludwig, în cadrul căreia am discutat chestiuni aplicate legate de comunitatea românilor din capitala Austriei. Ulterior, m-am întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de români cu care am avut ocazia să discutăm aplicat despre proiecte și programe derulate de MRP. Încurajez de fiecare dată asociațiile să aplice pentru proiecte și să ne fie sprijin în a fi cât mai aproape de românii noștri”, a spus Natalia Elena-Intotero.

În discuția cu primarul capitalei austriece, ministrul român i-a mulțumit acestuia pentru sprijinul și deschiderea pe care le manifestă față de membrii comunității românești, o comunitate bine integrată în viața economică și socială. Natalia Elena-Intotero a salutat relația bilaterală excelentă dintre cele două țări, o relație care a cunoscut un nou prilej de dezvoltare prin faptul că România va prelua de la Austria președinția Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

”Numai printr-o legătură strânsă între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, misiunile diplomatice și asociații putem realiza cât mai multe lucruri bune pentru românii de peste hotare”, a mai spus ministrul Natalia Elena-Intotero.

Seara s-a încheiat cu Concertul festiv al Orchestrei ”Teleradio-Moldova”, care a mângâiat sufletul auditoriului pe versurile marelui poet Mihai Eminescu. Concertul, dedicat Centenarului, a fost o declarație de iubire față de tot ce înseamnă valoare.

”Avem nevoie să ne raportăm necontenit la valoare, la cultură, pentru că ele sunt drumul nostru către libertate. Libertatea de a gândi frumos, de a acționa pe măsură și de a fi un om împlinit sufletește. Felicitări minunatei Orchestre Teleradio-Moldova din Chișinău! Felicitări pentru organizarea acestui eveniment Ambasadei Republicii Moldova în Austria, Institutului Cultural Român, Asociației Mihai Eminescu”, a mai declarat Natalia Elena-Intotero.

Vizita s-a incheiat cu evenimentul ”România salută Viena”, eveniment cultural deosebit susținut de trei judete din România: Suceava, Satu Mare și Maramureș, în care protagoniștii au prezentat publicului, în inima capitatei austriece – Viena, tradițiile și obiceiurile românești, spectacol care s-a bucurat de toată atenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.