Evenimente Știri

Două simboluri naționale importante, Ia și Tricolorul, sărbătorite la Petrila în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel

În data de 24 iunie se marchează Ziua Universală a Iei, iar în data de 26 iunie se celebrează Ziua Drapelului Național. Cele două zile de mare însemnătate pentru poporul român au fost marcate la Petrila, în data de 29 iunie, Ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, pe scena Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt”.

Chiar dacă vremea nu a fost prielnică pentru parada Iei și a Tricolorului, așa cum organizatorii, Asociația ”Rapsodia Munților” Petrila, Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, ne propuneau pentru acest program cultural-artistic organizat sub egida Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918, spectacolul de pe scena petrileană a fost cu adevărat un onor adus iei românești, portului popular și tricolorului.

Un spectacol de muzică și dansuri populare, susținut de Ansamblul Folcloric ”Jienii Petroșaniului”, Ansamblurile folclorice ”Bujorii Muntelui” și ”Nedeia Petrileană” din Petrila, Asociația ”Lirica” din Petroșani și ”Floare de Colț” din Uricani în parteneriat cu Apa Serv Valea Jiului, Consilier județean Doinița Maria Bălănesc, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila și Organizația ”Salvați Copiii” filiala Hunedoara.

Album foto:

Această prezentare necesită JavaScript.

Selecțiuni:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.