Știri

„Miercurea sirenelor“: Nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei, 4 iulie 2018

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) continuă desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Astfel, miercuri 4 iulie 2018, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţilor administrativ teritoriale.

”Acţiunea denumită generic ”Miercurea sirenelor” se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Sirenele din ţară vor emite semnalul ”Alarmă la dezastre”, care presupune iminenţa producerii unor calamităţi cu impact major asupra comunităţilor”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit SVSU Petrila, între orele 10.00 şi 11.00, în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

”Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

SVSU Petrila informează populația să nu intre în panică, în același timp aceștia spun că sirenele existente în orașul Petrila sunt amplasate la Cap Linie Lonea, Cartier Colonie Brătianu, Cartier 8 Martie: Blocurile 14, 26 și 38, și Str Republicii: Bl. 31.

”Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte cunoaşterea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei”, au transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.