Meteo

Meteorologii și hidrologii avertizează COD PORTOCALIU de ploi abundente și posibile inundații, valabil și pentru Valea Jiului până marți – ora 24:00

În urma avertizării continue cu COD PORTOCALIU de ploi abundente, valabil și pentru Valea Jiului până marți, 10 iulie 2018 – ora 24:00, administrațiile locale și operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului sunt în continuare la dispoziția cetățenilor până la expirarea oricărui pericol.

Administrația locală de la Petrila informează cetățenii care întâmpină situații deosebite să sune imediat la numărul de urgență 112, sau la telefonul dispeceratului Primărie Orașului Petrila: 0757034400.

Primarul Vasile Jurca spune că se va urmării în permanență evoluția fenomenelor periculoase din această perioadă și se va interveni la timp în cazul oricăror probleme care pot să apară.

De asemenea, Apa Serv Valea Jiului are pergătite echipe de intervenție care pot acționa în orice moment pentru a înlătura pericolele. Astfel, pentru intervențiile operative în cazul unor situații de urgență, în această perioadă Apa Serv are pregătite echipe și echipament specific după cum urmează:

– Coordonare acțiuni la nivel central: Costel Avram – Director General; Cristian Ionică – Șef Departament Producție; Florin Donisa – Șef Departament Exploatare;
– Coordonare la nivel local în orașul Petrila: ing. Benke Alexandru împreună cu o echipă de 4 muncitori, o autocombinată pentru canalizare, un buldoexcavator, o motopompă, o mașina transport.
– Coordonare la nivel local în municipiul Petrosani: ing. Pavel Romulus împreună cu o echipă de 8 muncitori, o autocombinată pentru canalizare, un buldoexcavator, o motopompă, 2 mașini transport.
– Coordonare la nivel local în municipiul Vulcan și orașul Aninoasa: ing. Mihai Costel, împreună cu o echipă de 4 muncitori, o autocombinată pentru canalizare, o motopompă, o mașină transport.
– Coordonare la nivel local în municipiul Lupeni și orașul Uricani: ing. Maxer Aurelian, împreună cu o echipă de 4 muncitori, o autocombinată pentru canalizare, un buldoexcavator, o motopompă, o mașina de transport.

Directorul general Costel Avram informează că se urmărește permanent evoluția precipitațiilor și se va evalua în timp real situația din teren, astfel încât să se poată interveni în mod operativ, imediat, cu echipe și utilaje acolo unde va fi nevoie.

Judeţul Hunedoara se află sub Cod Portocaliu de ploi torenţiale, emis de meteorologi, iar acum hidrologii au emis un nou Cod Portocaliu de inundaţii. Avertizarea hidro a intrat în vigoare duminică la ora 16:00 şi este valabilă până în data de 10 iulie la ora 24:00. Avertizarea meteo a intrat în vigoare duminică la ora 16:00 şi este valabilă până în data de 10 iulie la ora 21:00.

Sunt anunţate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

COD PORTOCALIU de ploi abundente: În interval 08 iulie, ora 16 – 10 iulie, ora 21:
– În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40 – 50 l/mp și pe arii restrânse 70- 80 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD PORTOCALIU de inundații: În intervalul 08.07.2018, ora 16:00 – 10.07.2018, ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice:
Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Hunedoara și Arad),
Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele Alba și Cluj),
Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență Târnava (judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad),
Timiș – bazin superior și afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Lugoj (judeţele Caraș Severin și Timiș),
Pogăniș – bazin superior, Bȃrzava – bazin superior și mijlociu (judeţul Caraș Severin),
Drincea, Desnăţui – bazin superior (judeţele Mehedinţi şi Dolj),
Jiu – bazin superior și mijlociu (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj),
Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt),
Călmățui, Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman),
Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov),
Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Prahova (judeţele Dâmboviţa și Prahova), Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţele Brașov, Covasna, Buzău),
Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Vrancea).

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Hunedoara este pregătit să intervină în orice moment pentru a înlătura efecte negative care se pot produce în această perioadă și conlucrează cu toate administrațiile locale din județul Hunedoara pentru informarea în timp util a cetățenilor și intervenția rapidă pentru înlăturarea pericolelor. Număr de telefon pentru situații de urgență: 112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.