Sport

Juniorul Alexandru Borbei din Petrila, cooptat la echipa mare, ASU Poli Timișoara, la numai 15 ani

Joacă fotbal de când se știe, a făcut pasiune pentru postul de portar, de doi ani și jumătate joacă la Poli Timișoara și ajunge să facă fotbal de performanță. El este juniorul, în vârstă de numai 15 ani, Alexandru Borbei din Petrila, județul Hunedoara, de profesie portar.

La Poli Timișoara – Grupa 2003 reușește anul trecut frumoasa performanță de campion național cu echipa. Cea mai frumoasă performanță ca portar o obține la turneul SUMMER CUP MANGALIA 2018 – EDIȚIA A IV-A, Grupa 2003 – desfășurată la sfârșitul lunii iunie 2018, unde obține titlul de ”Portarul Turneului”, fără niciun gol primit în tot turneul. De asemenea echipa antrenată de Iulian Prodana câștigă cupa de la malul mării dupa 6 meciuri cu tot atâtea victorii, marcând 20 de goluri și fără niciun gol primit.

În luna mai a acestui an, Alexandru declara pentru revista 100% SPORT:

”Mi-ar plăcea să ajung în Premier League. Sper să joc la echipa mare (Poli Timișoara). Ne ajută foarte mult suporterii și le mulțumim că sunt alături de noi. Comunic foarte mult cu colegii, relația mea cu coechipierii este foarte bună. Am reflexe, mă descurc bine unu contra unu și ieșirile pe centrări”, Alexandru Borbei – pentru 100% SPORT.

În ceea ce privește echipa mare, Poli Timișoara, visul îi este ca și realizat. Formația de pe Bega, susținută financiar de suporterii timișoreni, a început stagiul centralizat la Sântămarie-Orlea, lângă Hațeg. Antrenorul Cosmin Petruescu a păstrat în total 24 de jucători la ASU Politehnica pentru această perioadă a pregătirii. Cosmin Petruescu a renunțat la portarii Emanuel Fișteag și Markos Gakos. În schimb timișorenii l-au înregimentat pe Rareș Murariu (de la Viitorul) și îl vor avea ca soluție de rezervă pe juniorul Alexandru Borbei, fiind un jucator de excepție.

Dacă o va ține tot așa, vom mai auzi desigur de Alexandru Borbei din Petrila, chiar și în Premier League, de ce nu?

One Reply to “Juniorul Alexandru Borbei din Petrila, cooptat la echipa mare, ASU Poli Timișoara, la numai 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.