Sport

Sarcină ”zăpăcecește” cu Șirineasa Petroșaniul și Severinul

Nou-promovata în Liga 2, ACS Șirineasa, își va schimba denumirea în Energeticianul Târgu Jiu și vrea să joace, cel puțin în turul noului sezon, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, după cum titrează Jurnalul Olteniei.

Tot din Jurnalul Olteniei aflăm că, deși în ședința Consiliului Local Drobeta Turnu Severin nu s-a dezbătut un proiect în acest sens, anunțul a fost făcut de controversatul om de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, finanțatorul echipei vâlcene ACS Șirineasa, echipă care și-a diputat partidele din Liga 3 la Petroșani. Același Sarcină susținea, în urmă cu o lună, o dată cu promovarea în eșalonul secund, că va schimba denumirea clubului în Jiul Petroșani. Fostul sponsor de la Pandurii Târgu Jiu s-a răzgândit între timp și dă vina pe autoritățile locale din Valea Jiului pentru întreruperea colaborării.

”La Severin o să joace echipa, datorită faptului că este nocturnă. Antrenamentele le facem la Târgu Jiu, numai că deplasarea o facem la Severin, datorită faptului că este nocturnă acolo şi terenul este foarte foarte bun, iar la noi, la Târgu Jiu, nu-i gata stadionul. Vrem să jucăm în nocturnă. Primarul de la Severin este unul foarte gospodar. Stadionul este întreţinut foarte bine. La Petroşani trebuia să duc eu totul, jandarmi, pază, salvare şi multe altele. În plus, am investit foarte mult în reabilitarea stadionului din Petroșani. Am muncit cu 120 de oameni, timp de trei săptămâni, pentru a face curățenie. Pomii erau de 2-3 metri, în tribune. Măcar o strângere de mână puteau să ne dea autorităţile locale, nu voiam noi diplome sau altceva”, a spus Sarcină.

Totuși, patronul nou-promovatei în Liga 2 merge la două (sau mai multe) capete, fiindcă tot el declara în ședința Consiliului Local de la Petroșani:

”Managerul nostru, Dănuț Perjă, rămâne să găsească o soluție legală să nu încălcăm legea. Echipa rămâne aici. Vrem ca primarul să respecte legea. Noi ne dorim să jucăm pe baza de la Petroșani, să ne antrenăm aici, să dormim la hotelul din bază. Să găsim repede o modalitate ca echipa să se numească Jiul. Putem împrumuta sigla de la CSM (CSM Jiul Petroșani – nn.). Nu vrem niciun ban de la primărie. Vrem să jucăm tot pentru o chirie de 500 de lei. Banii din bilete, abonamente să meargă la primărie”, spunea investitorul Nicolae Sarcină, în fața a zeci de suporteri, consilieri și presă.

Cât despre denumirea echipei, Sarcină a precizat că ACS Șirineasa se va numi în Liga a II -a, Energeticianul Târgu Jiu:

”Denumirea echipei s-a schimbat în Energeticianul. Așa rămâne, ca să nu dăm naştere la discuții. Mi-aș dori ca la anul, pe timpul ăsta, să fiu în Liga1, dar știm și noi cine este Petrolul, U Cluj, Farul Constanța sau Chindia…”, spune Sarcină.

Echipa (Șirineasa – Jiul – Energeticianul ???) se află acum în cantonament la Mogoșoaia, timp de 2 săptămâni. Antrenor rămâne 100% Cristi Dulca, dacă ne luăm tot după Sarcină.

Din lotul vechi vor rămâne foarte puțini jucători. O să creştem juniori. Ne gândim la locul 4, 5, 6…, spune finanțatorul echipei.

Prin interpuși, Sarcină controlează și divizionara secundă Luceafărul Oradea, pe care a vrut s-o mute vara aceasta la Reșița. Tranzancția nu s-a mai concretizat, după ce omul de afaceri gorjean a solicitat 300.000 de euro, ca să aducă echipa în Vala Domanului și s-o redenumească CSM Reșița (Jurnalul Olteniei).

Și atunci, ce să mai credem…???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.