Știri

Avram Iancu, o nouă provocare – Marea Neagră

Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susținute. – Avram Iancu

După ce a parcurs cu succes fluviul Canalul Mânecii și, mai apoi, fluviul Dunărea de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, înotătorul din Petroșani, Marius Avram Iancu își propune o nouă aventură acvatică. De data aceasta, Avram Iancu vrea, nici mai mult, nici mai puțin decât să traverseze Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, 630 de km pe apă în 45 de zile.

Înaintea startului programat pentru duminică, 2 septembrie 2018, temerarul sportiv a transmis un mesaj de suflet, publicat pe rețeaua de socializare:

COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJ CĂTRE COMPATRIOȚI

„Mâine, în 2 septembrie al Anului Centenar, începând cu ora 10, de la kilometru zero al Dunării, din Sulina, voi pleca înot în Marea Neagră, până la Istanbul. Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești. Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în fața sacrificiului și supliciului la care a fost supus Brâncoveanu și  cei 4 fii ai săi. Nu mi-e frică! Nu mi-e frică de nimic! Cât timp se va găsi în inima mea o fărâmă din credința ce se găsea în inima lui, voi reuși! Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.