Știri Video

Valea Jiului se promovează la cel mai mare târg european pentru investiţii

Cele şase administraţii locale din Valea Jiului și-au dat mâna pentru dezvoltarea fostei regiuni carbonifere și participă împreună, în perioada 8-11 octombrie 2018, la Expo Real, cel mai mare târg de investiții din Europa.

Expo Real este cel mai mare târg comercial pentru bunuri imobiliare și investiții în Europa. Din 1998 este organizat de Messe München GmbH în complexul Messe München în Germania. În fiecare an, acesta acoperă o suprafață de expunere de peste 60.000 de metri pătrați, atrăgând în jur de 40.000 de participanți din peste 75 de ţări şi peste 1.700 de companii şi autorităţi locale care expun în standuri.

Consiliul Județean Hunedoara a sprijinit acest demers acoperind costurile de participare prin Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara (A.D.E.H.). Costurile se ridică la 18.362 de euro, pachetul de servicii incluzând, de asemenea, participarea a 4 reprezentanți Invest in Jiu Valley.

”E foarte important să gândim împreună, să fim uniți pentru a ne forma o bună imagine în exterior și pentru a gândi integrat regenerarea zonei. Pentru aceasta, împreună cu Tiberiu Iacob Ridzi și Lucian Resmeriță, am fost delegați la Expo Real de celelalte administrații din Vale ca reprezentanți ai Văii Jiului”. În prima zi de lucru la târgul de investiții Expo Real am avut o serie de întâlniri, împreună cu Mihai Danciu, cu firme de consultanță pentru atragerea investitorilor, reprezentanți ai regiunilor europene aflate în condiții similare cu Valea Jiului, dar și un dialog cu Consulul General al României la Munchen (Doamna Iulia Ramona Chiriac) și reprezentanta Ministerului Economiei din Germania. Exemple de urmat pentru noi sunt administrațiile din Cluj, Constanța, Iași, Suceava, Oradea, București, care se promovează de ani de zile la acest târg”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Această prezentare necesită JavaScript.

Participarea Văii Jiului se realizează prin brandul ”Invest in Jiu Valley”, demers comun al administrațiilor: Vasile Jurca – Petrila, Nicolae Dunca – Aninoasa, Lucian Resmeriţă – Lupeni, Tiberiu Iacob Ridzi – Petroșani, Dănuț Buhăescu – Uricani, Gheorghe Ile – Vulcan, finanțat de Consiliul Județean Hunedoara prin ADEH și sprijinit de Banca Mondială și Camera de Comerț Româno-Germana.

”Prin această participare, Valea Jiului se prezintă unitar in fața investitorilor la cel mai important târg european de profil, fapt fără precedent în planul imaginii noastre externe”, a conchis Vasile Jurca.

La standul României, administrat de Camera de Comerţ Româno-Germană, participă următoarele administraţii şi societăţi comerciale: Alma Consulting, Consiliul Judeţean Bacău, Sectorul 5 Bucureşti, Municipiul Constanţa, Municipiul Iaşi, Danina Star, Consiliul Judeţean Iaşi, Parcul industrial Siret, Invest in Jiu Valley, Planna-Innova, Portul Constanţa, REC Partners, Casa de avocatură Stratulat-Albulescu, Consiliul Judeţean Suceava, WDP şi Zacaria.

Invest in Jiu Valley este primul brand de regiune asumat de toate administrațiile Văii Jiului. Administrațiile din Aninoasa, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan au asigurat condițiile pentru o bună reprezentare la târgul de investitori. Astfel, a fost creată o identitate vizuală comună, un website de promovare pentru care este asigurată administrarea timp de 6 luni (investinjiuvalley.com), un clip de promovare a atracțiilor pentru investitori şi 700 de broşuri şi pliante care vor fi folosite inclusiv după acest eveniment.

Clip de promovare Invest in Jiu Valey:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.