Știri

Braconieri la capre negre prinși de jandarmi în Parâng

Jandarmii din judeţul Hunedoara au prins, vineri după-amiază, doi cetăţeni români şi alţi doi străini, pe un drum forestier din Masivul Parâng, având asupra lor arme de vânătoare, fără a deţine autorizaţie, iar în maşina suspecţilor au găsit o capră neagră împuşcată, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IJJ Hunedoara, în jurul orei 14.00, patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng a obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că în zona Coriciu din Masivul Parâng se afla o maşină suspectă cu numere străine. Jandarmii au luat legătura cu paznicul de vânătoare de la Ocolul Silvic Petroşani şi s-au deplasat în zona indicată.

”În jurul orei 15.20, jandarmii au oprit o maşină de teren pe drumul forestier din zonă. În autoturism se aflau patru persoane de sex masculin, doi cetăţeni români şi doi cetăţeni străini, care aveau asupra lor 2 arme de vânătoare. De asemenea, în maşină au găsit şi o capră neagră împuşcată. Aceştia nu deţineau autorizaţie de vânătoare”, se arată în comunicat.

În acest caz, jandarmii montani au întocmit documentele necesare, cei patru bărbaţi au fost duşi la Poliţie pentru audieri şi vor fi cercetaţi pentru infracţiunea de braconaj.

Peisajele superbe de la poalele Munților Parâng sau Șureanu sunt atracția masivă a turiștilor pe frumoasele chei. Nu de puține ori aceștia au parte de întâlniri deosebite cu animalele existente în rezervațiile naturale, așa cum sunt și caprele negre, surprinse foarte aproape de șoseaua care străbate munții.

Imaginile sunt de poveste însă, din păcate, nu doar turiștii de bună credință sunt atrași de aceste zone.

Sursa: AGERPRES
Foto: JANDARMERIA HUNEDOARA, Vasile Laurențiu Sorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.