Știri

Și-au găsit ”nănașul” – CJ monitorizează lucrările din Parâng

Mai bine de o lună și jumătate a trecut de când a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la drumul spre Parâng (3 septembrie 2018), însă lucrările nu par a se ține de graficul stabilit, aducând nemulțumiri din partea forului legislativ județean.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a precizat că drumul spre Parâng constituie una dintre prioritățile Consiliului Județean Hunedoara, arătând că orice sesizare care ar demonstra că graficul executării lucrărilor nu este respectat, indiferent de unde vine, și care ar putea întârzia derularea acestui proiect, trebuie rezolvată cât se poate de operativ.

Oficialii Consiliului județean Hunedoara au fost astăzi din nou în Parâng pentru a evalua stadiul lucrărilor de modernizare a drumului de acces în zona turistică. Și, din păcate, sunt nemulțumiri. Costel Avram susține că lucrările de modernizare a DJ 709A, care trebuie executate de Strabag, sunt mult sub graficul asumat prin contract.

”Am urcat astăzi din nou, împreună cu colegii de la Direcția tehnică a Consiliului județean Hunedoara, în Parâng, pentru a evalua modul în care decurg lucrările la modernizarea drumului de acces spre zona turistică. Din păcate, ceea ce am constatat este în măsură nu doar să ne nemulțumească, ci chiar să ne îngrijoreze. Personal, nu pot să înțeleg cum este posibil ca o firmă titrată cum este Strabag să nu acționeze aici decât cu un singur utilaj, iar lucrările să fie mult sub graficul asumat prin contractul semnat cu Consiliul județean, asta în condițiile în care vremea este foarte bună pentru acest tip de lucrări. Mă întreb ce vor face la iarnă, dacă acum nu-și fac treaba așa cum au asumat-o prin contract?…”, a declarat Costel Avram.

Administratorul public susține că le-a cerut celor de la Strabag să trateze cu mai multă seriozitate acest contract, pentru că drumul spre Parâng este foarte important pentru Consiliul județean și pentru întreaga Vale a Jiului.

”…În ceea ce ne privește, vom monitoriza permanent stadiul lucrărilor din Parâng și vom informa constant opinia publică asupra felului în care acționează cei de la Strabag. Sper că atenționările noastre vor fi luate în serios și vom vedea mai multă acțiune pe acest șantier extrem de important pentru dezvoltarea turismului în Parâng”, a concluzionat Avram.

Planul de lucrări pentru primele două luni este de 94.000 terasamente + 6.000 organizare de șantier.

Valoarea totală a investiției se ridică la 22.065.862,64 lei, din care finanțarea prin PNDL este în valoare de 17.987.524,50 lei. Valoarea contractului de execuție este de 17.308.917,86 lei.

Sectorul care va fi modernizat (cel mai dificil, de altfel) are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapeți de siguranță.

Durata de execuție a lucrării este de 27 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.