Știri Video

Avantajele plății on-line a facturilor Apa Serv

Deși serviciul de plată on-line a facturilor este disponibil de mai bine de un an de zile, conducerea Apa Serv Valea Jiului a constatat că doar mai puțin de 7% dintre abonați au accesat acest sistem care simplifică relația dintre operatorul de apă și canalizare și beneficiari.

Cele mai importante avantaje ale folosirii seviciului on-line de plată ar fi ca exemplu: evitarea cozilor în zilele de vârf la caseriile de la centrele de încasare ale Apa Serv; timpul pe care oamenii trebuie să-l aloce pentru a-și plăti facturile la apă on-line este foarte scurt; comoditatea accesării acestui serviciu, la un simplu click, de acasă, ș.a.

Astfel, conducerea Apa Serv a decis să readucă în atenția beneficiarilor săi oportunitatea interacțiunii on-line, pentru vizualizarea și plata facturilor. Centrul de încasări de pe strada Ion Creangă din Petroșani al SC Apa Serv Valea Jiului dispune de un computer conectat la Internet, prin intermediul căruia abonații operatorului de servicii de alimentare cu apă și canalizare pot să-și configureze gratuit și chiar cu asistență din partea unui funcționar al societății, un cont on-line prin intermediul căruia să-și poată vizualiza, în orice moment consumul, istoricul facturărilor, factura la zi, situația plăților efectuate și chiar să efectueze plata on-line a facturilor.

”Înainte de toate, am realizat un mic film de prezentare pe care am început să-l rulăm chiar în acest centru de încasare de pe strada Ion Creangă, unul dintre cele mai aglomerate centre de încasări. Concepția noastră a fost aceea că, dacă oamenii care vn aici tot stau la rând pentru a plăti factura, vor urmări și acest film de prezentare prin intermediul căruia le lansăm invitația de a-și face un cont on-line pe situl Apa Serv, pentru a simplica relația dintre noi și pentru a câștiga timp în plata facturii pentru apă și canalziare. În plus, am instalat la acest centru de încasare și un terminal PC conectat la internet, prin intermediul căruia orice client poate să-și configureze în doar 30 de secunde un cont client pe situl Apa Serv, oferindu-le celor intresați inclusiv îndrumare și sprijin din partea unui coleg de-al nostru. Am avut surpriza ca încă din prima zi să constatăm un interes real al oamenilor față de acest sistem și, mai mult, am observat că există foarte mulți clienți care utilizează servicii on-line similare pentru a face plăți către alți furnizori de utilități publice, dar nu știau că și la Apa Serv există o astfel de posibilitate”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Succesul acestui demers determină reprezentanții Apa Serv să extindă acest mod de promovare al serviciului de plăți on-line, în toate centrele de încasări din localitățile Văii Jiulu, până la finalul acestui an:

”Vom instala câte un computer la fiecare centru de încasare, unde cetățenii vot putea, inclusiv cu sprijin din partea angajaților noștri să-și creeze un cont personal on-line pe situl Apa Serv și să-și gesioneze de acolo evidența consumurilor, a facturilor și a plăților”, mai spune managerul ASVJ, Cristian Ionică.

Potrivit Șefului serviciului Comercial al Apa Serv, Alina Pavel, prin configurarea unui cont on-line, abonații Apa Serv au și o serie de avantaje:

”În primul rând, pot avea un control permanent al istoricului consumurilor și al facturilor, pot genera inclusiv rapoarte statistice ale consumurilor, pot descărca factura în format electronic încă din momentul în care aceasta a fost generată și evident, pot efectua inclusiv plata on-line a facturii la apă. Pentru abonații noștri care locuiesc la casă, tot pe contul on-line se pot face inclusiv raportările consumului (citirile apometrului) pentru luna în curs. Totul la doar câteva clickuri distanță, pe o interfață extrem de simplă de utilizat și disponibilă 24 de ore din 24”, explică Alina Pavel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.