Sport

Fotbal. Derby în Liga a IV -a la Geoagiu

Campionatul județean de fotbal Hunedoara se apropie de final, din ediția de toamnă a fotbalului județean au mai rămas doar două etape din Ligia a IV -a și trei etape din Liga a V -a.

Liga a IV -a hunedoreană a programat cele două categorii de participanți, juniori și seniori, pentru partidele penultimei etape (cea cu numărul 10), la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă/duminică 10/11 noiembrie, orele 9:30/11:30, iar jocurile etapei cu numărul 11 a Ligii a V -a se vor desfășura duminică, 11 noiembrie, ora 11:00, excepție făcând partida în care se întâlnesc lidera eșalonului, AS Măgura Pui 2010 și AS Zarandul Crișcior, programată pentru sâmbătă, 10 noiembrie, ora 15:00.

Dacă în Liga a V -a s-ar părea că jocurile sunt deja făcute în cea ce privește campioana de toamnă a acestei ediții de campionat, aceasta fiind AS Măgura Pui 2010, cu un punctaj acumulat de 27 puncte având toate meciurile câștigate, la diferență de 6 puncte de următoarea clasată, AS Aurul Certej, nu același lucru se poate spune de Liga a IV -a, unde doar la finalul ediției putem ști clar cine va fi lidera clasamentului.

Fără doar și poate, cea mai bună evoluție în campionatul seniorilor Ligii a IV -a l-a avut Gloria Proinstal Geoagiu, cu un traseu fără sincope de șapte victorii și un egal din tot atâtea meciuri jucate, păstrându-și calitatea de lideră a clasamentului. Însă, finalul acestei ediții de toamnă constituie o provocare pentru jucătorii de la Geoagiu, aceștia având de jucat cele mai grele partide ale sezonului, punctul final fiind partida reprogramată cu CS Inter Petrila, pentru data de 24 noiembrie. În etapa următoare a campionatului, Gloria Proinstal Geoagiu (22 pct. în clasament) va avea de susținut partida derby a etapei, în care va întâlni pe teren propriu pe cea de-a doua echipă clasată, CSM Mihai Viteazu Vulcan (19 pct. în clasament), aceasta fiind cea mai interesantă partidă a jocurilor seniorilor hunedoreni.

Clasamentul înaintea etapei a 10 -a arată diferențe mici de punctaje pentru cinci echipe ale Ligii a IV -a, oferind microbiștilor un final de sezon surprinzător. Astfel, Gloria Proinstal Geoagiu conduce cu 22 pct. (o partidă mai puțin jucată), urmată de CSM Mihai Viteazu Vulcan și CSO Retezatul Hațeg cu 19 pct. și CS Inter Petrila (o partidă mai puțin jucată) și CSA Aurul Brad cu 17 pct.

În clasamentul juniorilor Ligii a IV -a cea mai bună evoluție a avut-o CSM Jiul Petroșani, având în palmares toate cele nouă victorii din acest sezon (27 pct), distanțându-se clar la șase puncte de următoarele clasate, CSM Mihai Viteazu Vulcan și CNS Cetate Deva (21 pct fiecare).

Programul etapei a X -a, Liga a IV -a juniori/seniori:

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 9:30/11:30:
AS Universitatea Petroşani – CSO Retezatul Haţeg
AS Gloria Proinstal Geoagiu – CSM Mihai Viteazul Vulcan
ACS Minerul Uricani – CS Inter Petrila

Duminică, 11 noiembrie, ora 9:30/11:30:
CNS Cetate Deva – CSA Aurul Brad
AS Victoria Călan – ACS Şoimul Băiţa
CSM Dacia Orăştie – CSM Jiul Petroşani

Programul etapei a XI -a, Liga a V -a:

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 15:00:
AS Măgura Pui 2010 – AS Zarandul Crişcior

Duminică, 11 noiembrie, ora 11:00:
AS UNIREA GENERAL BERTHELOT – AS Ponorul Vaţa
AS Sântămăria Orlea – AS Aurul Certej
CS Comunal Ilia – ACS Agrocompany Băcia

Stă – AS Sargeţia Bretea Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.