Știri

Clubul Copiilor Petrila la Muzeul Militar Național

Salonul Naţional de Modelism Militar şi-a propus să reunească, la începutul toamnei, o parte dintre cei mai valoroşi şi împătimiţi machetişti într-o expoziţie care să pună în valoare atât crâmpee de istorie şi ştiinţă reduse la diferite scări, cât şi pasiunea modeliştilor pentru istorie, artă şi construcţia de machete.

Clubul Copiilor Petrila a fost invitat la ediția a IX-a a Salonului Național de Modelism Militar, un salon devenit deja tradiţie, unde o parte dintre cei mai valoroşi şi împătimiţi machetişti din țară (Alba Iulia, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Hunedoara, Deva, Bucureşti, Sighişoara, Mangalia, Galaţi, Constanţa) și străinătate (Turcia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Grecia şi Italia) și-au expus lucrările între cele peste 300 de machete, la secțiunea dedicată micilor machetiști și au creat un centru de interes pentru lumea machetelor.

Piese deosebit de migăloase şi expresive, au  stârnit admiraţia şi interesul publicului vizitator prin prezentarea unor machete de avioane, blindate, vehicule, nave, figurine, transporturi feroviare, minidiorame de război sau medievale, machete de nave spaţiale, machete ale unor nave din filme SF, etc.

”Ca prezență în spațiul muzeelor românești, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I este punct de mare interes al capitalei. Faptul că un grup de copii din Petrila și Lupeni au expus machetele în acest spațiu reprezintă, în sine, o performanță. Dar faptul că au fost și premiați, reprezintă cu adevărat marea performanță a cercului de machete coordonat de prof. Apostoiu-Buru Alin”, director Clubul Copiilor Petrila – prof. Radu Chința.

”ATELIERUL MICULUI MACHETIST” şi-a propus să prezinte vizitatorilor specificul acestui domeniu şi să atragă tinerii pasionaţi în tainele machetismului, prin diverse demonstraţii de lucru şi tehnici specifice legate de confecţionarea de machete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.