Evenimente Știri

Ședința omagială a Consiliului Județean Hunedoara – ”Hunedoara și Mare Unire”

Consiliul Județean Hunedoara s-a reunit astăzi, 29 noiembrie 2018, în ședință omagială, în cinstea aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Evenimentul, intitulat ”Hunedoara și Marea Unire” s-a desfășurat în sala mare a Teatrului de Artă din Deva.

Printre invitați s-au numărat președinții și vicepreședinții CJ Hunedoara din legislaturile trecute, precum și numeroase oficialități: actuali și foști parlamentari, foști prefecți și subprefecți, primari, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, ai instituțiilor aflate în subordinea CJ Hunedoara, aparatul de specialitate, reprezentanți ai veteranilor de război. De asemenea, a răspuns invitației de a participa la adunare și Episcopul Devei și al Hunedoarei, PS Gurie.

După deschiderea ședinței festive și intonarea imnului național, deputatul Laurențiu Nistor a dat citire mesajului transmis de peședintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Seria alocuțiunilor a fost continuată de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, urmat de doi consilieri județeni, Ion Hirghiduși și Vetuța Stănescu.

A venit apoi rândul primarului comunei Pui, Victor Stoica, al orașului Petrila, Vasile Jurca, și al municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, să dea citire discursurilor pregătite cu ocazia Centenarului. Cei trei primari conduc comunitățile cu cei mai mulți locuitori la capitolul comune, orașe și municipii.

Seria discursurilor a fost încheiată de prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoara.

Partea a doua a programului a cuprins un moment de reconstituire istorică oferit de Garda Națională de la Alba-Iulia și un recital de cântece patriotice interpretate de Ciprian Roman, Ovidiu Olari și Bogdan Toma, acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist ”Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara.

 

Album foto – Consiliul Județean Hunedoara

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.