Știri

De astăzi, copiii se întorc la școală

De astăzi, copiii se întorc la școală, după patru zile libere. Deși suntem în prag de epidemie de gripă – vom afla dacă se declară sau nu, abia marți – școlile rămân deschise. Însă, vor fi controale severe în ceea ce privește starea de sănătate a elevilor, anunță ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Asistenţii din fiecare unitate de învăţământ vor verifica dacă cei mici au febră, o stare generală proastă şi îi vor întreba pe părinţi dacă în aceste zile libere copiii au tuşit sau au strănutat mai mult decât de obicei. Acest triaj se va face la începutul orelor în fiecare zi, iar dacă se va constata că sunt elevi care prezintă simptome de răceală sau gripă, aceştia vor fi trimişi acasă pentru a nu fi expuşi virusului şi ceilalţi copii. Asta în condiţiile în care au trecut două săptămâni epidemice, iar zilele viitoare vom afla dacă va fi declanşată epidemie de gripă la nivel naţional.

Ministrul Educaţiei a luat această decizie de reîntoarcere la cursuri în contextul în care vorbim despre ultima săptămână de cursuri din acest semestru şi spunea Ecaterina Andronescu, în aceste zile se vor încheia situaţiile şcolare.

„…Nu puteam să lăsăm copiii acasă în situaţia în care este ultima săptămână din semestru, când se încheie situaţiile şcolare. Foarte mulţi copii s-ar putea să mai aibă nevoie de o notă, îi mai ascultă profesorii ca să se decidă media cu care încheie semestrul întâi. Era complicat şi chiar aş spune că ar fi perturbat încheierea situaţiilor dacă săptămâna aceasta rămâneau acasă. De aceea este o săptămână de şcoală. Îi invit pe profesori, pe elevi şi pe părinţi să-şi aducă copiii la şcoală. Eu cred că fiecare inspectorat şcolar avea obligaţia să găsească o formulă în aşa fel încât acest triaj la începutul orelor să poată fi făcut aşa cum trebuie…”, a declarat ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, pentru DIGI TV.

Până în acest moment, în cazul elevilor din toată ţara au fost înregistrate aproape 6.000 de infecţii respiratorii şi gripe, acesta a fost şi motivul pentru care vineri au fost închise şcolile, la solicitarea Ministerului Sănătăţii.

Anul şcolar 2018-2019 este structurat pe două semestre: semestrul I – 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019 şi semestrul al II-lea – 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019. Astfel, începând cu data de 2 februarie 2019 urmează vacanța intersemestrială, până la data de 10 februarie inclusiv.

Sursa: DIGI TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.