Meteo Știri

Avertizare meteo – Cod Galben – zăpadă și viscol

Meteorologii au emis, luni, un cod galben de zăpadă și viscol în zona montană din 24 de județe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră. În restul țării se anunță ploi, ninsori și lapoviță, dar și intensificări temporare ale vântului.

Vizată de codul galben de zăpadă și viscol este și zona montană a județului Hunedoara, conform datelor transmise de ANM, un număr total de 24 de județe aflându-se la acest moment sub aceeași avertizare (conform hărții).

Meteorologii anunță ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 de metri, unde temporar rafalele vor depăși 80 – 90 de kilometri la oră. Atențioarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 02:00.

De asemenea, în majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara, apoi vor fi mai ales ninsori. Avertizarea meteorologică este valabilă până miercuri, ora 10:00.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.