Știri

Valea Jiului, la o nouă ediție a evenimentului ”Cities of Tomorrow”

Inițiativa ”Invest in Jiu Valley” va fi prezentată marți, 26 martie, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de business din România, ”Cities of Tomorrow”, un eveniment care aduce anual împreună administrații publice, investitori și reprezentanți ai societății civile.

Ca urmare a prezenței pozitive din 2018, (când a fost premiată dezbaterea dintre Dănuț Buhăescu, Vasile Jurca și membrii Planeta Petrila pe de-o parte, respectiv Dragoș Anastasiu, Vasile Dâncu, Ionel Dancă, reprezentanții Băncii Mondiale, Camerei de Comerț Româno-Germane și ai mediului ONG național de cealaltă), în 2019 inițiativa Invest in Jiu Valley a fost selectată pentru a fi prezentată în fața întregului public, dintr-un număr 83 de proiecte înscrise de administrații publice, investitori și mediul ONG.

Juriul care a evaluat proiectele si care va fi prezent si la acest eveniment este format din: Marianne Schulze, jurnalist freelancer, Germania; Eugen Panescu, urbanist si fondator planwerk; Anamaria Vrabie, fondator MKBT; Marius Sorin Hanja, e.on Romania; Sebastian Metz, Director General AHK Romania.

Reprezentantul inițiativei ”Invest in Jiu Valley”, arhitectul Mihai Danciu spune că parteneriatul administrativ este prezentat prin potențialul său, care are ca obiective înființarea unui serviciu pentru facilitarea dialogului între administrațiile publice locale și investitorii externi, construirea unei platforme digitale conectată la o bază de date pentru promovarea oportunităților de investiții în Valea Jiului și tragerea de parteneri prin participarea la evenimente de promovare.

Rezultatele de până acum ale Inițiativei ”Invest in Jiu Valley” sunt:
● stabilirea unui parteneriat între U.A.T. din Valea Jiului, dedicat atragerii investitorilor;
● realizarea unei baze de date – proiecte de infrastructură, oportunități pentru investiții, capital uman, potențialul zonei, facilități pentru investitori
● realizare de materiale pentru promovare comună, site web profil social media: instagram, facebook;
● impact lunar: 135.000 de persoane din mediul de business internațional.

”Invest in Jiu Valley este prima abordare comună a administrațiilor publice din Valea Jiului cu scopul de a atrage investitorii străini pentru a rezolva problemele de deficit economic din zonă. Acest demers în desfășurare are rolul, totodată, de a promova imaginea unei comunități deschise regenerării socio-economice post-miniere”, explică Mihai Danciu.

Ediția a şaptea a ”Cities of Tomorrow”, ce va avea loc pe 26 martie 2019 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, va fi dedicată comunității, atât de business cât și a societății civile, și importanței implicării acesteia în dezvoltarea sustenabilă a regiunilor și orașelor. Evenimentul se concentrează pe rolul comunităţilor în dezvoltarea unui oraş, unei regiuni – a unei ţări.

”Funcţionalitatea unei comunităţi nu este determinată exclusiv de dinamica sa interioară, ci mai cu seamă de colaborarea cu alte comunităţi. Felul în care înţelegem să acţionăm ca o comunitate, să avem o voce unitară şi să ne implicăm în mod constant, ne defineşte viitorul”, a mai precizat Mihai Danciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.