Sport

AJF Hunedoara – Forumul privind dezvoltarea fotbalului hunedorean

Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean a organizat luni, 6 mai, forumul privind dezvoltarea fotbalului hunedorean, eveniment găzduit de Sala Spiru Haret a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Alături de gazda evenimentului, președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, la eveniment au fost prezenți președintele FRF, Răzvan Burleanu, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, alături de prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, vicepreședintele Consiliului Județean, Daniel Andronache și Inspectorul Școlar General, Maria Ștefănie.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a prezentat o strategie de dezvoltare a acestui sport care, pentru a avea rezultatele scontate, are nevoie și de sprijinul autorităților publice locale iar evenimentul se dorește a fi tocmai pentru sensibilizarea autorităților publice și conștientizarea importanței fenomenului pentru generația tânără.

„Fotbalul este deja un fenomen social și economic. Îi felicit pe organizatori, cei de la AJF Hunedoara, atât pentru inițiativă, cât și pentru capacitatea de a aduce alături de noi reprezentanții administrației publice locale. Trăim, din păcate, cu amintirile despre fotbalul de acum câteva decenii. ”, a spus Răzvan Burleanu.

Șeful federației române de fotbal a prezentat în continuare proiectul pentru amenajarea a 150 de noi terenuri, în care este nevoie și de sprijinul autorităților și a apreciat că forumul de la Deva este primul de acest gen din țară, menționând tradiția județului în fotbal, având 110 ani de istorie la Simeria și un secol la Petroșani și numeroși jucători hunedoreni de mare valoare.

”Societatea s-a schimbat foarte mult în acești ani, inclusiv fotbalul. Noi venim cu proiecte de dezvoltare ale fotbalului, începând cu creșterea numărului de practicanți ai acestui sport, care rămâne pe primul loc în România, dar este nevoie și de investiții în infrastructură”, a mai spus Burleanu.

Între cei prezenți la dezbateri meționăm internaționalii Romică Gabor și Ioan Petcu, alături de alți jucători de valoare, ca Damian Militaru, Dorin Nicșa, Mitică Gălan sau Dan Stroia și antrenorii Marin Tudorache, Toni Sedecaru, Vasile Scurtu, Ionuț Năsălean și alții.

La acest forum au participat primari ai localităților hunedorene, președinți ai asociațiilor/cluburilor din județ, reprezentanți ai presei precum și alte persoane implicate în dezvoltarea fotbalului și s-au dezbătut mijloace și metode privind dezvoltarea fotbalului, beneficiul social al investiției în fotbal, organizarea și conducerea activității financiare în domeniul sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.