Meteo

Nu scăpăm de ploi și vijelii! Estimări meteorologice 1 – 9 iunie

Atenționarea meteorologică Cod Portocaliu de vreme severă expiră astăzi, 1 iunie ora 10:00, asta nu înseamnă că scăpăm de ploi și vijelii. Meteorologii au făcut o estimare meteo pentru intervalul 1 – 9 iunie carcterizată prin instabilitate atmosferică și în continuare.

Estimare meteo 1 – 3 iunie 2019

Sâmbătă (1 Iunie)
Vremea se va menţine instabilã. Vor fi înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelie şi izolat grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Excepţie va face sud-estul şi extremitatea sudicã a teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 19 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 19 grade.

Duminică (2 Iunie)
Vremea se va menţine instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în sudul şi sud-vestul teritoriului, precum şi în zonele montane şi submontane. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cu precãdere în sud-vest şi în zona Carpaţilor Meridionali, cantitãţile de apã vor depãşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 21 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade.

Luni (3 Iunie)
Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în continuare accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în sud-vest, la munte şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Estimare meteo 3 – 9 iunie 2019

Estimările meteorologice pentru următoarea săptămână nu indică o ameliorare a vremii. Regimul pluviometric va fi excedentar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, dar și în zonele montane. În restul țării precipitațiile se vor apropia de normalul perioadei în care ne aflăm.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în regiunile estice și nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele prin avertizări de vreme severă imediată (http://www.meteoromania.ro/avertizari/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.