Sport

C.S. Inter Petrila câștigătoarea Cupei României – faza județeană

Clubul Sportiv Inter Petrila a câstigat finala fazei județene a Cupei României reușind să se impună în fața formației CSA Aurul Brad cu scorul de 2-0, cele două goluri fiind marcate de Marian Filip, golgheterul CS Inter Petrila.

Stadionul Jiul a avut parte de foarte multă lume dornică de fotbal, fiind pentru prima dată când Jiul găzduiește finala etapei județene a Cupei Romaniei, o organizare ”ca la carte”, oficialii AJF Hunedoara și-au dat toată silința și au și reușit foarte bine să pună în valoare evenimentul.

Cupa României este la Petrila

Echipa pregătită de antrenorul Adrian Câmpean s-a impus în fața celor de la Aurul Brad, într-o partidă susținută de suporteri de ambele părți, petrilenii fiind susținuți chiar de primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, prezent în tribune alături de numeroasa galerie a Inter Petrila. Dubla lui Marian Filip (min. 14 și 55) le-a asigurat o victorie meritată și, desigur, trofeul mult râvnit, ”Cupa României”.

”Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au susținut constant în drumul nostru. Au fost și momente mai dificile însă, trecând peste toate, am realizat de fiecare dată că uniți vom învinge. Mulțumim tuturor suporterilor noștri care ați venit de fiecare dată la meciurile noastre, acasă sau în deplasare. Mulțumim AJF Hunedoara pentru minunata organizare a acestei ediții de finală a ”Cupei României”, Consiliului Județean Hunedoara pentru sprijinul acordat în activitatea noastră sportivă, Primăriei, d-lui primar Vasile Jurca și Consiliului Local al orașului Petrila pentru susținerea sportului la nivel local. Vouă, tuturor celor care v-ați implicat cu sufletul în activitatea sportivă, vă dedicăm această cupă!”, au declarat oficialii CS Inter Petrila.

La rândul ei, Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara felicită cele două echipe pentru modul de abordare a jocului, în spiritul fair-playului și urează succes echipei CS Inter Petrila în fazele naționale ale Cupei Romaniei.

”Am văzut două echipe fruntașe de Liga a IV-a care au prestat un fotbal de calitate. Totuși Inter Petrila a fost superioară, e o echipă omogenă care joacă de mult timp împreună, cu o mentalitate schimbată privind abordarea jocurilor, iar la Aurul Brad cred că s-a simțit lipsa unui jucător exponențial pentru ei, Mihai Leaha, care este accidentat. Felicitări ambelor echipe și succes Inter Petrila la fazele superioare ale Cupei României”, a declarat pentru presa sportivă Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.

AJF Hunedoara a organizat în această ediție a Cupei României un adevărat regal fotbalistic pe Stadionul Jiul din Petroșani, sâmbătă, 8 iunie 2019. Astfel, finala Cupei României a fost prefațată de alte două competiții finale organizate de AJF Hunedoara în parteneriat cu ISJ Hunedoara.

Din cartier pe stadion!

Inițiată în acest an competițional și adresată elevilor claselor V-VIII din mediul urban, competiția ”Din cartier pe stadion!” a avut în finală ca protagoniste echipa Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani și cea a Colegiului Național Constantin Brâncuși din Petrila, sorții fiind favorabili echipei din Petroșani.

Transformă ulița în stadion!

În cea de-a doua ediție la nivelul județului a competiției adresată elevilor V-VIII din mediul rural, ”Transformă ulița în stadion!”, echipa Școlii Gimnaziale Dobra s-a impus în fața echipei Școlii Gimnaziale Băița.

Școala de Fotbal Damian Militaru

De asemenea, sportivii clubului ”Școala de Fotbal Damian Militaru” au fost premiați pentru participarea în Interliga Națională de Fotbal, în pauza finalei Cupei României.

Școala de arbitri

Tot în cadrul regalului de la Petroșani a avut loc și examenul de absolvire a elevilor participanți în proiectul AJF Hunedoara, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara ajuns la a III-a ediție.

Galerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.