Cuvânt pentru suflet

Biserica Romano-Catolică Lonea – Hramul Inima Sfântă a lui Isus

În fiecare an, în Biserica Romano-Catolică, luna iunie este consacrată cinstirii Inimii Sfinte a lui Isus, motiv pentru care anul acesta în ziua de 28 iunie este oficiată litania închinată Inimii Sfinte a lui Isus. Pentru creștinii Romano-Catolici din Petrila această zi are o semnificație mult mai deosebită, deoarece se sărbătorește Hramul Bisericii Romano-Catolice de la Lonea.

Cu acest prilej, pe lângă Sfânta liturghie creștinii romano-catolici au pregătit o procesiune pe traseul Petrila – Lonea, la care participă un număr impresionant de pelerini veniți special pentru această sărbătoare de suflet a Bisericii Romano-Catolice de la Lonea.

”28 iunie este sărbătoarea Preasfânta Inimă a lui Isus, sărbătoare de poruncă și hramul bisericii noastre de la Lonea. Liturghia solemnă va fi după-masă la ora 17:00, iar de la ora 16:00 posibilitate de spovedanie. Totodată după-masă de la ora 15:00 din fața bisericii din Petrila va porni grupul de pelerini, rostind rugăciuni și cântând în limba maghiară și română, pentru toți creștinii Văii Jiului. Mulţumim lui Dumnezeu, pentru o săptămâna binecuvântată. Mulţumesc tuturor celor care au ajutat biserica şi parohia noastră cu rugăciuni, muncă şi alte donaţii” – Preot, David Zoltan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.