Sport

Inter Petrila se califică în faza următoare a Cupei României la fotbal

Onici, Tăian, Petrariu, Câmpean, Badea, Horvath, Sîrb, Pătrăscoiu, Dobre, Cozac, Zavracu și rezervele Diaconu și Ungureanu sunt cei care au reușit performanța de a duce mai departe drumul CS Inter Petrila în etapa națională a Cupei României după ce au trecut, într-un meci ”de zile mari” desfășurat pe Stadionul ”Parângul” din Petrila, de echipa de liga a III -a, Metalurgistul Cugir.

Jucătorii antrenați de Adi Câmpean s-au impus cu scorul de 3-2 în fața celor de la Metalurgistul Cugir, în faza a II -a eliminatorie din cadrul etapei naționale a Cupei României la fotbal, prin golurile marcate de Daniel Zavracu, Alexandru Diaconu și Alexandru Petrariu (ultimul marcând din lovitură de la 11 metri). Pentru oaspeți cele două goluri au fost marcate de Tudor Şaucă și Alin Dohotariu.

Performanța este una lăudabilă pentru petrileni având în vedere faptul că echipa se reface din punct de vedere al componenței, punându-se accent acum pe tinerii juniori. Chiar și așa, trupa lui Câmpean a reușit să elimine o formație superioară, din liga a treia, într-o partidă de fotbal în care s-a putut observa clar dorința ambelor echipe de a merge mai departe.

„Mă bucur nespus. Am produs surpriza pentru că am crezut toți în ea. Se observă clar că ne-a rămas ambiția. Cei peste 600 de spectatori ne-au încurajat și pentru noi a contat foarte mult sprijinul fanilor. Ne-am dori în etapa următoare o echipă precum Rapidul, Craiova, o echipă de brand. Îmi felicit echipa pentru atitudine”, a spus președintele Interului, Eugen Duma.

Reușita a fost aplaudată de entuziastul public petrilean, aproximativ 600 de persoane fiind prezenți la această partidă de fotbal care a avut loc miercuri, 14 august și care s-a încheiat cu o frumoasă surpriză a fotbaliștilor de la Inter Petrila: calificarea în faza următoare a Cupei României.

Președintele CS Inter Petrila, Eugen Duma, trage acum nădejde că, pentru următoarea etapă, sorții vor decide ca echipa petrileană să întâlnească o echipă de top, combatante fiind echipe din Liga a II -a, a III -a și a IV -a.

În această Fază a II -a au avut loc 30 de meciuri, compuse din 38 de echipe calificate din Faza I şi alte 22 de echipe din Liga 3. Printre cluburile angrenate în această fază se numără Steaua Bucureşti, Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamţ, Unirea Alba Iulia, ACS Unu Fotbal Club Gloria sau Flacăra Moreni.

La o analiză ”pe repede înainte” a câștigătoarelor Fazei a II -a și având în vedere faptul că stabilirea meciurilor în aceste faze ale competiției se face tinând cont de criteriul geografic, Inter Petrila ar putea avea ca adversară în Faza a III -a (pe 28 august 2019) o echipă dintre urmãtoarele: ACS POLI TIMIȘOARA, RIPENSIA TIMIȘOARA, ACS VIITORUL PANDURII TG. JIU, PANDURII LIGNITUL TG. JIU, precum și alte posibilități decise prin tragere la sorți.

Faza a III-a a Cupei României este programată pe 28 august 2019. Vor participa 54 de echipe, astfel: 30 de echipe calificate din faza a II-a naţională, 13 echipe din Liga 3 şi 11 echipe din Liga 2. Se vor disputa în total 27 meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.