Evenimente

Lansare carte: ”Petrila, vatră de istorie și tradiție românească” – Dumitru Gălățan Jieț

Apreciatul documentarist, etnolog și scriitor petrilean dr. Dumitru Gălățan Jieț lansează joi, 22 august 2019, la Casa de cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila o nouă carte-document, care abordează evoluția celor 147 de ani de când Petrila a devenit reședință de comună și până în prezent. Cartea intitulată „Petrila, vatră de istorie și tradiție românească” are peste 400 de pagini și constituie o veritabilă monografie a localității din estul Văii Jiului.

”După o lungă și anevoioasă documentare, în anul declarat de Sfântul Sinod „Anul omagial al satului românesc”, la împlinirea a 147 de ani de când Petrila a devenit reședință de comună și la 69 de ani de la declararea comunei Petrila ca oraș, a văzut lumina tiparului lucrarea „Petrila, vatră de istorie și tradiție românească”, spune autorul, dr. Dumitru Gălățan Jieț.

Apariția acestui volum la Editura Măiastra din Tg. Jiu s-a materializat cu sprijinul Consiliului Local al orașului Petrila, al Primăriei orașului Petrila dar și al Composesoratului „Obștea Jiană” Petrila, condus de Dumitru Negoi Răscolean.

Evenimentul de lansare al cărții „Petrila, vatră de istorie și tradiție românească” va avea loc în 22 august 2019, cu începere de la ora 17,00. Autorul invită toți iubitorii de carte la o întâlnire în care se va vorbi mult (și bine !) despre istoria, tradițiile și cultura orașului de pe Jiul de Est.

”Lucrarea de față ne arată fără tăgadă că avem un trecut glorios, că înaintașii noștri pe aceste meleaguri au fost oameni de seamă și au trudit din greu pentru ca localitatea noastră să se bucure de personalitate și prestigiu”, Dumitru Gălățan Jieț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.