Știri

Din toamnă, preșcolarii vor merge la o grădiniță nouă construită la Lonea

Din toamna anului acesta copiii și preșcolarii de la Petrila se vor bucura de o nouă și modernă grădiniță cu 5 grupe, construcție realizată lângă școala gimnazială Ana Colda care aparține de Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși”, acesta fiind unul dintre obiectivele importante pe care administrația de la Petrila l-a realizat în domeniul educației tinerei generații.

De altfel, orașul Petrila a primit finanțare de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru construirea a două grădinițe, proiecte însumând peste 4.000.000 de lei, Grădiniţa cu program normal 5 grupe Lonea – Ana Colda și Grădiniţa cu program normal 6 grupe Petrila – I.D. Sîrbu. Proiectele vizează nu doar realizarea clădirilor în sine, dar și dotarea acestora și amenajarea împrejurimilor cu locuri de joacă, alei și spații verzi.

”Această grădiniță a fost construită prin programul național de dezvoltare locală (PNDL) finanțat de Guvernul României căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale și apreciez că este unul dintre cele mai bune guverne pe care le-a avut România. Aici vor funcționa mai multe grupe de preșcolari, ce își desfășurau activitatea până acum în mai multe locații din zonă, putând spune că erau de fapt locații improprii desfășurării activităților educative”, spune primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Cele 5 săli moderne și spațioase de clasă sunt prevăzute fiecare cu toaletă proprie și vestiare, în spațiul exterior sunt amenajate locuri de joacă pentru preșcolari, grădinița are sistem de supraveghere în fiecare clasă, condițiile și confortul acesteia fiind la cele mai înalte standarde.

”Noua grădiniță va deservi un număr de peste 70 de copii, aici urmând să funcționeze cinci grupe de preșcolari. Noi ne gândim în primul rând la beneficiarul direct, adică la elev, să creăm un om care va da o șansă, până la urmă, societății în care trăim”, declară directorul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Cecilia Mitran.

Noile reglementări privind educația copiilor preșcolari prevăd diversificarea activităților și aptitudinilor pentru care sunt pregătiți. Conform programei actuale sunt prevăzute activități de informatică, gimnastică, cunoștințe ale naturii, activități artistice, limbi străine iar noile grădinițe de la Petrila vor respecta toate aceste standarde de nivel european.

”Această grădiniță s-a construit ținându-se cont de toate noile reglementări europene și s-au respectat toate condițiile impuse de Ministerul Sănătății. Mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru sprijinul acordat în realizarea acestei investiții, conducerii Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” pentru buna colaborare avută până acum și sper ca părinții să fie mulțumiți de noile condiții oferite în acest cadru educațional. Îi așteptăm cu drag pe copii la începutul noului an școlar pentru a trece pragul noii grădinițe, un obiectiv foarte important pe care l-am atins, așa cum am spus-o de fiecare dată, educația și dezvoltarea tinerei generații fiind primordială pentru mine și administrația locală”, Vasile Jurca – Primarul orașului Petrila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.