Știri

Festivalul Internațional de Folclor ”Momârlanii, Gazde Bune!” – Petrila, 6 – 8 septembrie 2019

ASOCIAȚIA CULTURALĂ ”JUNII PETRILENI” ÎN PARTENERIAT CU CENTRUL DE CULTURĂ ȘI ARTĂ AL JUDEȚULUI HUNEDOARA, CONSILIUL LOCAL ȘI PRIMĂRIA ORAȘULUI PETRILA, CU SPRIJINUL CASEI DE CULTURĂ ”LADISLAU SCHMIDT” PETRILA ORGANIZEAZĂ ÎN PERIOADA 06 – 08 SEPTEMBRIE 2019 FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ȘI TRADIȚIE ”MOMÂRLANII, GAZDE BUNE”, ediția a VI–a – 2019.

Scopul festivalului, ajuns iată la cea de-a VI -a ediție, este descoperirea, promovararea şi trasmiterea tradiților și obiceiurilor străvechi, susţinerea tinerelor talente din domeniul cântecului şi dansului popular tradițional românesc și internațional. Această ediție a festivalului are, pentru prima dată de la lansare, un caracter internațional, câteva ansambluri folclorice din Bulgaria, Polonia sau Banatul Sârbesc exărimându-și intenția de a participa în acest an, ca răspuns la numeroasele colaborări avute de Ansamblul ”Junii Petrileni” în cursul ultimului an.

Festivalul este deschis dansatorilor amatori din întreaga ţară și străinătate, mai mult decât atât participanții vor avea posibilitatea în prima zi de a vizita Peștera Bolii, Stațiune Straja și Schitul Straja. Cea de-a doua zi va fi rezervată reprezentațiilor folclorice pe scena Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt”, într-un spectacol la care sunteți cu toții invitați, întrucât intrarea este liberă. Se va acorda Trofeul Festivalului cuvenit tuturor ansamblurilor participante.

În preambulul spectacolului programat pentru ziua de duminică, 8 septembrie, participanții la festival vor avea ocazia de a-și etala frumoasele costume populare, în Parada portului popular, începând cu ora 13:00, pe traseul cuprins între Piața ”Grand Marr” și Casa de Cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.