Evenimente Știri

Petrila – Festivalul concurs național de folclor Rapsodia Munților

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, Festivalul concurs național de folclor ”Rapsodia Munților” este organizat de Asociația Culturală ”Rapsodia Munților” din Petrila, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local al orașului Petrila. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 12 octombrie 2019, la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila, începând de la ora 11,00.

Tineri interpreți de muzică populară, cu vârsta între 7 și 20 de ani, soliști instrumentiști, grupuri vocale și ansambluri de dansuri populare se vor întrece și își vor dovedi talentul la finalul acestei săptămâni la Petrila, în unul dintre cele mai apreciate festivaluri de acest gen din Valea Jiului, un festival organizat fără taxă de participare pentru copiii și tinerii talentați ai folclorului românesc.

”Festivalul-concurs ”Rapsodia Munților” de la Petrila își propune să descopere, să încurajeze și să promoveze tinerele talente din domeniul interpretării muzicii populare tradiționale românești, să promoveze frumusețea și autenticitatea cântecului, dansului și costumului popular românesc”, spun organizatorii acestui festival, prof. Ana și Iulian Doda.

În această ediție a festivalului, grație efortului comun al instituțiilor care au subscris organizării acestui festival, precum și sprijinului primit din partea Asociației Rosa Multiflora din Petroșani, a consilierului județean Doinița Maria Bălănesc (din Petrila) și Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, pe lângă evoluția din festival a concurenților, spectatorii, a căror prezență la festival este permisă cu titlu gratuit, vor avea ocazia să urmărească și un recital folcloric extraordinar susținut să îndrăgitul rapsod popular hunedorean Ciprian Roman, împreună cu orchestra condusă de prof. Ionel Coza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.