Electoral Știri

PETRILA. UNDE VOTEZ LA 10 NOIEMBRIE

Aproape 20000 de persoane cu drept de vot din orașul Petrila sunt așteptate la cele 16 secții de votare organizate pe raza orașului Petrila. Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 are loc pe data de 10 noiembrie 2019, începând cu ora 7:00 și se încheie în aceeași zi de duminică la ora 21:00, cu posibilitate de prelungire a secțiilor de votare, până la ora 23:59, conform unei legi adoptate de guvernul României.

Lista secțiilor de votare – oraș Petrila

Harta secțiilor de votare din România la alegerile prezidențiale 2019

Registrul Electoral oferă harta secțiilor de votare și la alegerile prezidențiale din România, cu ajutorul CNP-ului și numele de familie poți afla rapid ce secție de votare ți-a fost alocată pentru alegerea președintelui României. Acest Registru Electoral poate fi accesat aici: Registrul Electoral

Registrul electoral

Cine sunt candidații la Alegerile prezidențiale?

 1. Klaus Werner Iohannis, susţinut de PNL, actualul preşedinte
 2. Theodor Paleologu, susţinut de PMP
 3. Ilie-Dan Barna, susţinut de Alianţa 2020 USR PLUS
 4. Hunor Kelemen, susţinut de UDMR
 5. Vasilica-Viorica Dăncilă, susţinută de PSD
 6. Cătălin Sorin Ivan, susţinut de Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională
 7. Ninel Peia, susţinut de Partidul Neamul Românesc
 8. Sebastian-Constantin Popescu, susţinut de Partidul Noua Românie
 9. John Ion Banu, susţinut de Partidul Naţiunea Română
 10. Mircea Diaconu, candidat susţinut de Alianţa electorală ”UN OM”, formată din ALDE şi Pro România
 11. Bogdan-Dragoş-Aureliu Marian-Stanoevici, candidat independent
 12. Ramona Ioana Bruynseels, susţinută de Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)
 13. Viorel Cataramă, susţinut de Dreapta Liberală
 14. Alexandru Cumpănaşu, candidat independent

Procedura pentru solicitarea urnei speciale (mobile) și accesul persoanelor cu mobilitate redusă

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială (mobilă) de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative. În ziua alegerilor, o echipă formată din doi membri ai biroului electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul, cu urna specială și materialele necesare votării. Fiecare secție de votare are o singură urnă specială, care trebuie să fie la ora 21:00 înapoi la secția de votare. Urna specială se poate folosi doar pentru secțiile din țară.

Aceleași reguli se aplică și persoanelor reținute sau internate în instituții medicale. Urna poate fi solicitată și de persoanele care în ziua votării se află în țară și care din cauza specificului activității pe care o desfășoară nu se pot prezenta la secția de votare.

Decizia 56D/2019

Cererile scrise formulate de alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, însoţite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, prin care se solicită deplasarea urnei speciale, se depun cel mai târziu în preziua alegerilor (sâmbătă).

Cererea de votare prin intermediul urnei speciale, formulată de alegător, care poate fi depusă de acesta sau de altă persoană în numele lui, trebuie datată şi semnată olograf şi va cuprinde numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate valabil, precum şi adresa la care se află.

Birourile electorale ale secţiilor de votare vor asigura, între orele 18.00 şi 20.00 ale zilei de 9 noiembrie 2019 (turul 1), respectiv 23 noiembrie 2019 (turul 2), prezenţa la sediul secţiei de votare, pentru a putea primi cererile de deplasare a urnei speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.