Știri

PETROȘANI. AL XII-LEA CONCURS AL SALVATORILOR MINERI DIN ROMÂNIA

Salvatorii din ţară şi cei din Valea Jiului participă la competiţia dedicată lor şi care a ajuns la ediţia cu numărul 12. Cei care salvează vieţi, primii şi singurii care intervin în cazul unor tragedii vin să se întreacă la Petroşani.

INCD INSEMEX Petroșani va găzdui, în perioada 14-15 noiembrie 2019, cea de-a XII-a ediție a Concursului Naţional de Salvare Subterană şi de Suprafaţă. Competiția este organizată de Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă din România (ASMS), INCD INSEMEX Petroşani și Complexul Energetic Hunedoara.

Anul acesta vor intra în concurs atât echipe de salvatori din cadrul unităților miniere din Valea Jiului (de la Minele Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni), cât și echipe ale Salinei Praid, toate pentru secțiunea de salvare minieră. La sectiunea salvare de suprafață vor concura echipe de salvatori de la Complexul Energetic Oltenia, Electrocentrale Rovinari, Metrorex Bucuresti, Fireproof Team Ploiesti etc. În total, 13 echipe de salvatori vor fi prezente la acest concurs reprezentativ pentru activitatea de salvare.

Concursul începe în 14 noiembrie la ora 09:00 şi, timp de mai multe ore, contra-cronometru, salvatorii vor fi supuşi unor probe similare cu situaţiile pe care le întâlnesc în activitatea din subteran sau suprafață. Vor fi punctaţi pentru operativitate, pentru timpul scurs şi vor fi depunctaţi pentru greşelile pe care le fac, de către o echipă de ingineri specialişti.

La finalul primei zi de concurs, începând cu ora 16:30, organizatorii au prevăzut în program un Moment comemorativ organizat la monumentul salvatorilor minieri de la fosta Mină Petrila.

Anul trecut echipajul de salvare minieră subterană al Exploatării Miniere Lonea și-a adjudecat titlul de campioni naționali ai ediției 2018 a tradiționalului Concurs național de salvare minieră în subteran și la suprafață.

Echipajul de salvare minieră subterană al Exploatării Miniere Lonea

Programul evenimentului este următorul:

14.11.2019 – Secțiunea salvare minieră

09 00 – 10 00 – Deschiderea manifestării;
10 00 – 14 00 – Desfăşurarea concursului: Etapa I-a Salvare minieră;
16 30 – 18 00 – Moment comemorativ organizat la monumentul salvatorilor minieri de la fosta Mină Petrila.

15.11.2019 – Secțiunea salvare de suprafață

09 00 – 10 00 – Deschiderea manifestării;
10 00 – 14 00 – Desfăşurarea concursului: Etapa a II-a Salvare de suprafaţă, cu 8 echipe participante;
14 00 – 15 00 – Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului Naţional de salvare subterană și de suprafață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.