Evenimente Știri

”ASCULTĂ COLINDA NOASTRĂ!” – SPECTACOL DE GALĂ AL CRAILOR ȘI COLINDĂTORILOR DIN PETRILA

Vineri, 20 decembrie 2019, începând cu ora 15:00, scena Casei de Cultură din Petrila va fi gazda cetelor de Crai și a ansamblurilor folclorice tradiționale, într-un spectacol de gală în care vor evolua nu mai puțin de 5 cete de Crai din satele Taia, Cimpa și Jieț, care vestesc Nașterea Mântuitorului în cel mai estic oraș al Văii Jiului, precum și ansamblurile Bujorii Muntelui, Junii Petrileni și Nedeia Petrileană.

Ascultă colinda noastră

Consiliul Local și Primăria orașului Petrila, organizatorul evenimentului ”Ascultă colinda noastră”, va premia și anul acesta tradițiile și folclorul autentic.

”Sprijinirea şi promovarea celor mai talentaţi şi autentici păstrători ai tradițiilor din orașul nostru, continuatori ai obiceiurilor populare din vatra strămoșească, sunt mereu în atenția noastră și ne-am dat întotdeauna concursul celor care au dorit şi doresc să le continuie, considerând că aceasta face parte din obligația noastră morală de a-i susține. Noi suntem ospitalieri în această zonă binecuvântată de Dumnezeu, cu oameni gospodari şi tradițiile sunt la loc de cinste”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Colindul Crailor este un obicei străvechi care anunţă Naşterea Mântuitorului și are un singur corespondent, respectiv Viflaimul, iar acesta s-a păstrat nealterat de-a lungul vremii. A fost atât de bine împământenit în această zonă încât aproape că nu este oraş sau sat în Valea Jiului unde să nu existe măcar câte o ceată de crai care duce tradiţia mai departe.

Gala Laureaților – Petrila 2019

În avanpremieră, vineri, 20 decembrie 2019, tot la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila, începând cu orele 13:00, va avea loc ”Gala Laureaților – Petrila 2019”. Consiliul Local și Primarul orașului Petrila folosesc acest prilej de a premia rezultatele deosebite ale elevilor, sportivilor, ansamblurilor folclorice și a Crailor din Taia, Jieț și Cimpa.

Intrarea publicului este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.