Meteo

Weekend cu temperaturi mai ridicate decât specificul perioadei

Finalul acestei săptămâni va înregistra temperaturi anormale pentru luna ianuarie. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru 11-12 ianuarie și valorile sunt destul de ridicate. Ceața este fenomenul care se va produce în majoritatea zonelor din țară, în unele locuri vizibilitatea fiind chiar sub 25 m, la această oră fiind emisă o avertizare NowCasting pentru mai multe județe din țară.

Meteteorologii anunță vreme frumoasă pentru zilele următoare, cu temperaturi neobișnuit de mari față de normalul perioadei, afirmând că este vorba despre o circulație atipică a aerului deasupra Europei, ceea ce va face ca vremea să fie mult mai caldă decât normalul perioadei, în România.

Vremea sâmbătă, 11 ianuarie 2020

În prima zi din weekend valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei. Mai exact, temperaturile maxime se vor situa între 2 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -1 grad și 9 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse sunt prognozate precipitații mixte. La munte precipitațiile vor lua forma ninsorilor. Vântul va sufla slab și moderat, iar la munte, mai ales pe creste va avea intensificări.

Vremea duminică, 12 ianuarie 2020

Și duminică temperaturile se vor menține ridicate, anunță meteorologii. Astfel, maximele vor fi cuprinse între -1 și 9 grade Celsius iar minimele, în general, între -9 şi 1 grad. Cerul va fi temporar noros şi se va semnala ceaţă, izolat dimineaţa şi local noaptea, mai ales în regunile intracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.