Electoral

Social-democrații și-au propus să nominalizeze cei mai buni candidați în toate localitățile din județul Hunedoara

Partidul Social Democrat și-a propus să nominalizeze cei mai buni candidați în toate localitățile din județul Hunedoara, pentru a-și adjudeca cât mai multe primării, având în vedere în același timp, păstrarea și pentru următorii 4 ani a majorității în Consiliul Județean Hunedoara și, desigur, conducerea executivă a forului legislativ județean.

Astfel, organizația județeană a PSD Hunedoara și-a stabilit în cadrul Biroului Politic Județean candidații cu care va intra în cursa electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

În ceea ce privește Valea Jiului, este de pe acum 100% sigur că actualii primari în funcție ai PSD, în ordine de la est la vest, Vasile Jurca (Orașul Petrila), Nicolae Dunca (Orașul Aninoasa), Gheorghe Ile (Municipiul Vulcan), Lucian Resmeriță (Municipiul Lupeni) și Dănuț Buhăescu (Orașul Uricani), vor candida pentru un nou mandat de primar în localitățile în care dețin în prezent această demnitate publică.

Singura localitate care a făcut până acum diferența este Municipiul Petroșani, unde actualul primar este Tiberiu Iacob-Ridzi, candidat din partea Partidului Național Liberal. De altfel, aici vine și cea mai mare surpriză pentru alegerile locale. Din partea PSD, în ceea ce privește candidatul acestui partid pentru funcția de viitor primar al municipiului Petroșani, pentru prima oară după foarte mulți ani, social-democrații vin cu un candidat puternic, în persoana lui Costel Avram, în prezent administrator public al județului Hunedoara.

Potrivit surselor, un număr de trei reprezentanți ai PSD au fost incluși într-un sondaj în urma căruia va fi desemnat candidatul social-democraților pentru primăria municipiului Petroșani. Printre aceștia se află și Costel Avram, administratrul public al județului Hunedoara, alături de consilierii locali Viorel Pascu și Ioan Rus (președintele organizației PSD Petroșani).

Până la finalizarea sondajului candidatura lui Costel Avram este una ipotetică însă este creditat ca fiind candidatul cu cele mai mari șanse.

”Trebuie să vedem întâi sondajul, să vedem cum stăm fiecare și după aceea va fi luată decizia finală. Deocamdată mi-am dat acceptul de a fi inclus în acest sondaj. Dacă voi fi creditat cu cele mai mari șanse, sigur că voi lua o decizie. Dar, dacă voi candida, o voi face pentru a-mi aduce contribuția la dezvoltarea Petroșaniului. Am avut diverse funcții, inclusiv la nivelul județului, dar nu am plecat niciodată din Petroșani. Petroșaniul este locul în care trăiesc și unde vreau să rămân. Peste tot pe unde am lucrat am făcut tot posibilul ca lucrurile să meargă bine, mi-am adus aportul la buna desfășurare a activității, am lăsat ceva în urmă. Acest lucru mi-l doresc și pentru Petroșani, vreau să contribui la dezvoltarea localității”, a declarat pentru Informația Văii Jiului, Costel Avram.

Potrivit acelorași surse, candidatul social-democraților pentru funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara este chiar liderul organizației județene al PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.