Meteo

Vreme caldă pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor

În perioada 15 – 18 februarie 2020 vremea va fi predominant frumoasã, iar ziua va fi deosebit de cald pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a ţãrii, cu valori termice mai ridicate faţã de intervalul precedent, exceptând centrul ţãrii unde local se vor înregistra temperaturi apropiate de mediile climatologice.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul intervalului în nord-vestul teritoriului, când vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ploaie. Înnorãri local persistente vor fi posibile în est, sud-est şi centru şi cu caracter temporar în celelalte regiuni, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe – mixte în zona de munte şi ploi sau burniţã în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la începutul intervalului în sud-est, cu viteze în general de 40-50 km/h, precum şi la munte, unde la altitudini mari, în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 65-70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.