Știri

Se suspendă toate olimpiadele şcolare şi competiţiile sportive

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a hotărât suspendarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior. Ministerul mai anunţă că toate inspectoratele şcolare au obligaţia să monitorizeze elevii şi profesorii izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

În ceea ce privește suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ, ministrul educației a declarat că este atributul exclusiv al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Ministrul Educației a anunțat, luni, că nu există un motiv pentru închiderea școlilor și a spus că profesorii, elevii și părinții nu trebuie să intre în panică.

„Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus Monica Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.